Ankara’da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş davasının ilk duruşması 5’inci günde görülmeye devam ediyor. Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’ndeki 32’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmanın ilk gününde 8 ikinci gününde 13 tutuklu sanığın ifadesi alındı. Davanın son tutuklu sanığı Umut Ersoy’un duruşmanın 3’üncü gününde ifade verdi. 3’üncü gün sanık avukatlarının savunmalarının ardından tamamlandı. Duruşmanın 4’üncü gününde sanık avukatlarının savunmalarını tamamlamaları ve şikâyetçilerinin ifadeleri alındı. Bu kapsamda şikayetçi Ayşe Ateş konuştu. 5’inci günde ise müşteki avukatlarının ifade vermesi bekleniyor.

İFADE DEĞİŞTİLER

Duruşmanın ilk üç gününde sanıklar daha önceki ifadelerini değiştirerek farklı ifadelerde bulundu. Tetikçi Eray Özyağcı duruşmanın ilk gününde yaptığı savunmasında, “Ben sadece Sinan Ateş’in sağlı sollu ayaklarına ateş ettim. En son şöyle bir ses duydum, ‘Reisi vurduk, reisi vurduk’ diyorlardı” ifadelerinde bulunmuştu.

Rapor: Gazze'de En Az 108 Gazeteci Hayatını Kaybetti Rapor: Gazze'de En Az 108 Gazeteci Hayatını Kaybetti

Azmettirici olarak yargılanan Doğukan Çep ise ifadesinde, “Ben azmettirdim baş aktör benim. Dosyamı çözmesi için para verdim çözemedi. ‘Olmuyorsa paramızı geri alalım’ dedi. Arıyorum arıyorum açmıyor, açan adam açmamaya başladı. Ben de bir iki gün daha bekledim. ‘Ben bunu ayaklarından vuracağım, Ankara’ya gidiyorum’ dedim. Eray da yanımda. ‘Abi ben gider vururum’ dedi.” diye konuştu.

AVUKALARDA SENARYO DEĞİŞTİ

Sanıkların savunmalarında ifadelerini yaralama üzerine kurmasının ardından avukatlarda duruşmanın 3’üncü gününde senaryoyu değişti. Sanık avukatları yargılamanın öldürme suçundan değil de yaralama suçundan devam edilmesi talebinde bulundu.

Kaynak: Haber Merkezi