SİYASETTE YENİ DÖNEM

Abone Ol

    Meclis yeni yasama yılına 1 Ekimde başladı. Milletvekilleri iki aylık tatilden sonra meclisin açılışında yan yana geldiler.Önceki dönem çok kavgalı ve tartışmalı geçti.Sinir katsayıları hayli arttı.Milletin dertleriyle ve sorunlarıyla uğraşacakları yerde birbirinin üzerine yürüdüler.Yumruklar havada uçuştu.Gereksiz tartışmalar milletin gözü önünde oldu.Tabi bu durum halkın ikiye bölünmesine neden oldu. Birbirlerine hakaretler mi dersiniz,küfürler mi dersiniz havada uçuştu.Millete örnek olması gerekenler kötü sicilleriyle anılır oldu.Millet vekili ne demek?Milletin vekili.Yani biz asiliz onlar vekil.Beş yıllığına biz onları bizi temsil etsinler diye seçiyoruz.Gel görki gerçek öyle mi?Onlar bizi değil kendi keselerini düşünüyorlar.Bize de onları seyretmek kalıyor. Ülkenin bu kadar sorunu varken bir kör döğüş almış başını gidiyor.Bunun için artık siyasetçiye güven kalmadı.Anketkerde güven açısından son sıralarda siyasetçiler. Bunu kim yarattı.Tabiki kendileri.Sokağa çıktıklarında saygınlıkları kalmamış.İnsanlar siyasetçileri görünce kafalarını çeviriyorlar. Vay bu ülkenin haline vay.Gözümüzde büyüttüklerimizin düştükleri hallere bakın.

      Meclis açılışı bir ilklere sahne oldu bu yıl.Olayın em ilginç kahramanı ise MHP genel başkanı Devlet Bahçeli oldu.Daha önce PKK savunucusu olarak eleştirdiği DEM Parti milletvekillerinin elini sıktı.Her grup konuşmasında bu terör destekçisi partinin kapatılmasını isteyen ve bu uğurda Anayasa Mahkemesini bile eleştiren,hatta yüce mahkemenin bile kapatılmasını söyleyen Bahçeli’nin Dem partili milletvekillerinin elini sıkması bayağı gündem oldu.Gerçekten hiç kimse bunu beklemiyordu.Bahçeli bu konudaki eleştirilere siyasette yeni dönem diye cevap verdi.Tabi bu durum aslında normal bir şey.Mecliste grubu bulunan bir partinin meclisi yönetmesi karşısında tüm yasama faaliyetlerine mecliste katılındığına göre böyle bir dışlama yapmak yanlış.Bence Bahçeli doğrusunu yaptı.Çünkü ülkenin artık gerginliklerden uzak durması gerekir.Cumhur ittifakının Şahin kanadını temsil eden ve zamanla çok sert eleştiriler yapan MHP bu dönemde yeni bir anlayışla halkın karşısına çıkacak.Bu meselede Dem partililerde olumlu bir yaklaşım içine girince yeni dönemde meclis çalışmaları daha ılımlı geçecek gibi. Umarım öyle olur.Burada en büyük görev Dem partiye düşüyor.Dem partinin PKK ile arasına mesafe koyup sorunlarını siyasette çözmesi gerekir.Sırtını terör örgütüne dayayarak siyaset yapması mümkün değil. Şayet Dem Türkiye partisi hüviyetine bürünmek istiyorsa PKK ile bağlarını koparmalı ve sorunlarını Meclis çatısı Altun’da dile getirmesi gerekir.

       Bahçeli sadece Dem partili milletvekilleriyle tokalaşmadı CHP genel başkanı Özgür Özel’le ikili konuşmasıyla da gündeme geldi.Özgür Özel’e” size söylediklerim siyaset icabı,bundan üzülmeyin” diyerek bir adım attı.Özgür Özel’de bu söze olumlu yaklaştı.Bunlar normalleşme açısından olumlu gelişmeler. Partiler tabiki birbirlerini eleştirebilir. Ama küfür,hakaret olmadan.Aksi taktirde tek bir düşünceye dönüşür ki siyaset bundan murat edilen fayda elde edilemez.Yine Bahçeli Gelecek partisi genel başkanına” size ülkenin ihtiyacı var tecrübelerinizden faydalanmak lazım” diyerek daha önce sık sık eleştirdiği Davutoğlu’na da zeytin dalı uzattı.Yani Bahçeli bu dönem herkesi belki kendi partisini bile şaşırttı.Ama özellikle Dem parti milletvekilleri ile tokalaşmasana BBP genel başkanı şerh koydu ve dolaylı olarak Bahçeli’yi eleştirdi.Olsun.Oda bir görüş.Saygı duymak lazım.

       Mecliste ilkler yaşandı demiştik ya bunlardan birisi de CHP milletvekillerinin cumhurbaşkanı Erdoğan meclise girdiğinde ayağa kalkması.Gerçi tamamı kalkmamış, bir kısmı da o anda meclise girmemiş.Olsun bu tavırda bana göre olumlu.Sonuçta daha önce CHP’nin normalleşme adımı gibi bu adımda kayda değer.Ama bu duruma eski genel başkan çok sert tepki gösterdi.Bilmiyorum belki Kılıçdaroğlu’da haklı.Çünkü CHP olumlu adım atarken Ak parti buna rağmen olumsuz tavır gösteriyor.Halbuki siyasette normalleşme tabana yayılıyor ve insanlar bundan memnun.Bir karpuz gibi toplumu ikiye ayırmanın kimseye faydası yok. Gerginlikten nemalanmak bir yere kadar. Bir zaman gelir gerginliği yapanlar bundan zararlı çıkar.Son yerel seçimlerde bunu gördük.

     Sonuç olarak normalleşme gerginlikleri önleme açısından önemlidir.Bundan hem siyaset, hemde toplum fayda görür.Siyasi partilerin ülkenin devasa sorunlarıyla ilgili işbirliği yapması ve çözüm önerileri sunmaları gerekir.Meclisin yapısı buna uygun.Yeterki bu irade ortaya konsun.Her araştırma önergesi bize ne zarar verir diye engellenmesin.Hiç bir parti halkın bunları takip etmediğini düşünmesin.Bizim halk zamanı gelince büyük bir tokat atar.Bunun geçmişte çok örnekleri var.Halka rağmen atılan adımlar kadük kalır. Kimse bu halkın verasetinden şüphe etmesin. Halkımız isterse vezir yapar,isterse rezil yapar.Bu siyaset alternatifsiz değildir.Siyasi partiler bunu iyice kafalarına sokmalıdır.