Kış aylarının en sevilen lezzetlerinden biri kestanedir. Daha çok bir sokak lezzeti olan ve dumanı üstünde kokusu ile bizleri yolumuzdan çeviren kestaneyi evlerde de aynı lezzeti yakalayarak hazırlayabilirsiniz. sokak satıcılarının kullandığı yemek pişirme tüyolarından yararlandığınızda enfes kokusu ve tadı ile kestaneyi koltuğunuzda ayaklarınızı uzatarak keyifle yiyebilirsiniz.

Sağlıklı Uyku İçin Oda Sıcaklığının 22 Dereceyi Geçmemesi Gerekiyor Sağlıklı Uyku İçin Oda Sıcaklığının 22 Dereceyi Geçmemesi Gerekiyor

 Genellikle bir küçük bıçak yardımıyla üzerine çizik atılan kestaneyi pişirirken yapılan bazı hatalar lokum gibi pişmesinin önüne geçiyor. Aslında evde kestane pişirmek düşünüldüğünde çok daha kolay. Evlerinizde üstü nar gibi kızaran içi yumuşacık kestaneler pişirmek için ilk olarak kestaneleri tuzlu suda bekletmeniz ve daha sonra üzerine çizik atarak pişirmeniz gerekiyor. İşte farklı pişirme teknikleri ile kestane hazırlamanın püf noktaları:

Kestane haşlama yöntemi: Çok daha az kişi tarafından tercih edilen kestane pişirme yöntemi kestaneleri kaynatarak haşlamaktır. Bu yöntemi uygulamak için kestaneleri 2 saat kadar tuzlu soğuk suda bekletin. Ardından kestaneleri çizik atarak tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Bu şekilde suyunu tamamen çekene kadar haşlayın. Ocaktan alarak afiyetle kestanelerinizi yiyebilirsiniz.

 Fırında kestane pişirmek: en çok tercihe dilen kestane pişirme yöntemi olan fırında kestane pişirme işlemini uygulayarak enfes kestanelerin tadına varabilirsiniz. Bu yöntemi uygulamak için ilk olarak kestaneleri 30 dakika boyunca tuzlu soğuk suda bekletin. Ardından geniş kısımlarından artı şeklide çizik atın ve yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. Kestaneler bu şekilde 200 derecelik fırında lokum kıvamına gelene kadar piştiğinde çıkarabilirsiniz.

Tavada kestane pişirme yöntemi: Tavada kestane pişirmek için teflon veya çelik döküm tavalar tercih etmek daha sağlıklı olacaktır. İlk olarak kestaneleri tuzlu suda 30 dakika bekletin. Ardından çizik atarak tavaya alın ve közleyin. Yeterince közlenen kestaneleri ocaktan alarak afiyetle yiyebilirsiniz. 

Kaynak: Haber Merkezi