Spor

Beşiktaş, Aboubakar'ın sözleşmesini feshetti

Beşiktaş, Aboubakar ile sözleşme feshi için anlaşmaya vardı. Aboubakar, 1 seneliğine Hatayspor'a gidiyor.

Abone Ol

ŞAKUL: ''13 EYLÜL'E KADAR 14 YABANCIYA DÜŞMEMİZ GEREKİYOR''

Beşiktaş JK Yönetim Kurulu Üyesi Kaan Şakul'un "13 Eylül'e kadar 14 yabancıya düşmemiz gerekiyor. Fakat problem yaşıyoruz. Yaşadığımız problemler çok acayip. Oyuncunun tüm parasını karşılayacak kulüp buluyoruz, herhangi bir zararı yok. Fakat yine de hayır diyor. Bize bu durum normal gelmiyor. Bu tavırları oyuncuların bize garip geliyor. 3 oyuncu ile bugün feshedersek ödememiz gereken rakam 17 M€. 3 ismi de UEFA kadrosuna vermeyeceğiz." açıklamasından sonra, 3 oyuncudan biri olan Kamerunlu golcü Aboubakar'la yollar ayrıldı. Beşiktaş'tan ayrılan Aboubakar, 1 seneliğine Hatayspor'a gidiyor.

''AMARTEY GİTMİYOR''

Kaan Şakul, Amartey ile ilgili konuya da değindi: "Amartey'in sözleşmesini feshedersek ödememiz gereken toplam rakam 5.5 M€. 7 tane yazılı teklif var. Gelen ilgi sayısını söylemiyorum. Al Shabab ile anlaştık ve oyuncu buradan daha fazla para kazanacaktı. Satın alma opsiyonu olacaktı bonservis rakamında. Biletleri aldık, sonra oyuncu vazgeçti. 'Dubai'de oynamak istemiyorum' dedi. Dubai olduğunu biliyordu, yeni öğrenmedi. Birçok kulüpten gelen teklifleri reddetti. Burada futbol oynama ihtimalin yok diyoruz. Oynamak istemiyor musun diyoruz. Karşımızda mantıklı cevap veren kimse yok. Anlamak mümkün değil." Beşiktaş, 29 yaşındaki stoper Amartey'e "Maaşını birkaç taksitle ödeyelim ve sözleşmeni feshedelim" teklifini de reddetti. Amartey, maaşının tamamını peşin istiyor.

Daniel Amartey'e teklif yapan 7 takımdan 6'sı Al Shabab Ahli, FC Arouca, Eyüpspor, Al Orobah, Al Kholood, Al Fayha. 

''OXLADE İLK GİDECEK FUTBOLCUYDU''

Kaan Şakul: "Alex Oxlade-Chamberlain, ilk gidecek futbolcuydu. Kendi istediği teklifi bulamadı. 'Şu kadar öderseniz giderim' dedi, biz de 'Tamam' dedik. Ancak şimdi 'Transfer sezonu kapandı, ben Ocak'a kadar kalayım' diyor. Sözleşmesini feshedersek ödememiz gereken toplam para 7.25 M€."

CAS KAPIDA

Bu üç futbolcunun yanı sıra, CAS, Beşiktaş'a bugün 1.4 M€ ödeme yapılması için tebligat gönderdi.

- Ghezzal'ın menajerine 1.2 M€

- Valerien Ismael'in menajerine 0.2 M€