“Çocuklarımız Dijital Risklere Karşı Korunmalı”

“Teknolojinin sunduğu kolaylıklar tartışılmaz, ancak bu mecralar çocuklarımızın fiziksel, zihinsel ve duygusal gelişimlerine zarar verebiliyor” diyen Katırcıoğlu, çocukların zararlı içeriklerden korunması gerektiğini vurguladı. BM Çocuk Hakları Sözleşmesi'nin 17. maddesini hatırlatan Katırcıoğlu, bilgiye erişimin güvence altına alınmasının yanı sıra, çocukların zarar verici içeriklerden korunmasının da devletlerin görevi olduğunu belirtti.

Yasak Değil, Bilinçli Kullanım

Düzenlemenin yasakçı bir bakış açısıyla ele alınmadığını ifade eden Katırcıoğlu, amaçlarının sansür ya da engelleme değil, bilinçli kullanım sağlamak olduğunu söyledi. “Çocuklarımız için dijital okuryazarlık eğitimleri zorunlu hale gelmeli, aileler ve öğretmenler bu konuda bilinçlendirilmeli” diyen Katırcıoğlu, sosyal medya platformlarında yer alan zararlı içeriklerin filtrelenmesinin de öncelikli bir hedef olduğunu belirtti.

Rusya, Taliban'ı Terör Örgütü Listesinden Çıkarmak İçin Adım Attı Rusya, Taliban'ı Terör Örgütü Listesinden Çıkarmak İçin Adım Attı

Tüm Çocuklar İçin Siyaset Üstü Bir Adım

Türkiye’de 23 milyon çocuğu etkileyen bu düzenlemenin herkes için geçerli olacağını söyleyen Katırcıoğlu, “Bu sadece bizim çocuklarımız için değil, tüm çocuklar için. Özgür Özel’in çocuğundan Sayın Cumhurbaşkanımızın torunlarına kadar herkes bu düzenlemeden etkilenecek. Siyaset üstü bir anlayışla hareket etmeliyiz” dedi.

Tanal Tepki Gösterdi

Toplantıya katılan CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, bir dakikalık konuşma süresi talebinin reddedilmesi üzerine tepki göstererek toplantıyı terk etti.

Dijital mecraların çocuk dostu bir hale getirilmesi gerektiğini belirten Katırcıoğlu, denetimlerin artırılmasının yanı sıra tüm paydaşların bu konuda sorumluluk alması gerektiğini vurguladı. “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için birlikte çalışmalıyız” çağrısında bulundu.

Kaynak: Haber Merkezi