Para yüzücü Umut Ünlü, Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda 50 metre serbest ve 200 metre serbest kategorilerinde altın madalya alarak oyunlar tarihinde Türkiye adına aynı organizasyonda 2 altın madalya kazanan ilk sporcu oldu. Adını Türk spor tarihine yazdıran milli yüzücü, açıklamalarda bulundu.

Artık insanlar sadece başarımla ilgileniyor

A Milli Futbol Takımı, FIFA Sıralamasındaki Yerini Korudu A Milli Futbol Takımı, FIFA Sıralamasındaki Yerini Korudu

İnsanların artık sadece başarısına odaklandığını ve bedenine bakmadıklarını belirten Umut Ünlü, "Yüzmeye başlamadan önce gerçekten insanlar tarafından işe yaramayan, gereksiz, böyle yani engelli olduğumu yüzüme vura vura anlattıkları bir dönemdi. Yüzmeye başladıktan sonra bu biraz daha kırılmaya başladı. 'Evet bir şeyler yapmaya çalışıyor, başarılı olacak mı, nereye gidecek bunun sonu' diyorlardı. Ama şimdi paralimpik şampiyonu oldum. Sokağa çıktığım gibi insanlar koşa koşa fotoğraf çekmeye geliyor. Balkona çıkanlar, selam vermek için aşağı gelenler. Artık insanlar bedenime bakmıyor. Sadece başarıma ve ismime odaklanmış durumda. Bu da beni inanılmaz mutlu ediyor. Çünkü benim amacım bunu yapmaktı. İnsanların engellerimizle değil de bizim ismimizle, başardıklarımızla bizi konuşmasıydı. Çok şükür bunu da başardık, çok mutluyum bu konuda" şeklinde konuştu.

Türkiye için çok şey yapabiliriz, yeterki Bayrağımız dalgalansın

Bu süreçte insanlar artık bana sosyal medyadan mesaj atıyor. 'Ben spor yapmak istiyorum, bana destek olur musun? Seni gördüm, ben de yüzmek istiyorum, ben de spor yapmak istiyorum' gibi. Tabi ki ben o arkadaşlarımı, kardeşlerimi asla yanıtsız bırakmıyorum, yetkili kişilerin numaralarını atıyorum. Yetkili adresleri atıyorum. Onların da bir spora başlamasını, bir spor yapmasını yani insanlığa faydalı olan bir şey yapmalarını istiyorum. Bu illaki spor olacak diye bir şey yok, herkes sporcu olacak diye bir kaide yok. Sanatla da ülkemizin bayrağını en yükseğe kaldırabiliriz. İstiklal Marşımızı okutabiliriz. Çok şey yapabiliriz; resim yapabiliriz, şarkı da söyleyebiliriz. Yeter ki o bayrağı yukarı kaldırmak isteyelim." dedi.

Kaynak: DHA