Son Bir Haftada 50 Terörist Etkisiz Hâle Getirildi Son Bir Haftada 50 Terörist Etkisiz Hâle Getirildi

Ebru DOST

50'nin üzerindeki STK, ortak bir açıklama yaparak Akdeniz meclisinde gündeme gelen Kuran Kursu yapılması için verilen teklifin, Millet İttifakı meclis üyelerince reddedilmesine tepki verdi ve konu üzerinden manevi değerlere yönelik sosyal medyadaki ifadelerden vazgeçilmesini talep etti.

Mersin Sivil Toplum Kuruluşları Birliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak'ın projelerini desteklenirken, muhalif meclis üyelerine uyarılarda bulunuldu.

Açıklamada: 'Akdeniz ilçesinde Kuran Kursu açılması için müftülüğe yer tahsisine bazı belediye meclis üyelerinden engelleme girişimi ve sosyal medyada bu konu üzerinden milli manevi değerlere saldıran bir kısım kendini bilmezleri paylaşımları toplum vicdanını yaralamıştır.

Mersin Sivil Toplum Kuruluşları olarak Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak'ın, ihtiyaç duyulan yerlerde Okul, Kuran Kursu ve dezavantajlı bölgelerde kentsel dönüşüme alan açma gayretlerini takdirle takip ediyoruz. Unutmayalım ki küreselleşme ile ortaya çıkan bir sürü kötülük; madde kullanımı, şiddet eğilimi, sapkın cinsel eğilimler neslimiz için ciddi tehditlerdir. Akdeniz Belediye Meclisinin tüm üyelerinin bu hassasiyetle karar almalarını isteriz.

Sorumlu makamda olanların çocuklarımız için tehdit oluşturan akımlara karşı yapabileceği en büyük iyilik; onların değerlerine bağlı, inançlı, donanımlı ve özgüven sahibi bireyler olarak yetişmesini sağlamaktır. Bu manada kesinlikle kız-erkek ayırımı yapmadan, bütün çocuklarımızın yetişme dönemlerini eğitim-öğretimle en iyi şekilde değerlendirerek onları hayata ve geleceğe hazırlamak her kuruluşun hem milli hem de manevi sorumluluğudur. Kur'an Kurslarımız da bu açıdan önemli bir eğitim kurumudur. Bu aziz milletin dinine, diyanetine, yüce kitabımız Kuran'a sevgisi orta yerde iken; 'hiçbir gerekçe çocuklarımızın eğitim alma hakkını engellemeye mazeret olamaz.' Sosyal medyada milletin değerlerine yapılan hakaretlere karşı da tüm siyasi çevreleri birlikte davranmaya davet ediyoruz. Sonuç olarak talebimiz; Kuran Kursu için müftülüğe yer verilmesine ret oyu veren meclis üyelerinin kamu vicdanını yaralayan bu kararlarını gözden geçirerek acilen düzeltmeleridir' ifadelerine yer verildi.

Editör: Haber Merkezi