Adanalıların Ömrü Kısaldı Adanalıların Ömrü Kısaldı

İki büyük depremle sarsılan Kahramanmaraş`ta Vakıf Kültür Varlıklarına bağlı 39`u cami 42 tarihi yapı hasar gördü. Tarihi camilerin yoğun olduğu ilde merkez Dulkadiroğlu ilçesi Sakarya Mahallesi`nde bulunan tarihi Bey Camii de hasar gördü. 1892 yılında yaptırılan Bey Camii`nin minaresi hemen yanında bulunan tarihi kabirlerin üzerine yıkıldı. Minare enkazının bulunduğu mezarlık mahalle halkını üzerken, vatandaşlar enkazın bir an önce kaldırılmasını istedi.
Mahalle sakinlerinden Mustafa Kutlu, '1800`lü yıllara ait bu tarihi eserin ne yazık ki asrın felaketi olan depremden dolayı minaresi yıkıldı ve depremden sonra camiyi yaptıran zatların yattığı mezarların içerisine düştü minare taşları. Depremin üzerinden 6 ayı aşkın süre geçti ve bir türlü el atılmadı. Biz mahalleli olarak üzülüyoruz ve bir an önce kaldırılmasını talep ediyoruz' dedi.
Mahalleli sakini Demir ise, 'Bey Camie`nin minaresi mezarlıkların üstüne yıkıldı. Depremin üzerinden uzun süre geçmesine rağmen enkazın kaldırılmasında herhangi bir ilerleme yok. Buranın en kısa sürede ayağa kalkmasını istiyoruz' ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi