Tarsus Kadın Kapalı Cezaevi’ndeki kadın tutsaklar, Çukurova Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma Derneği’ne (Çukurova TUAY-DER) gönderdikleri mektupta açlık grevinin başladığı tarihten bu yana baskıların arttığını belirtti.

PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması için başlattıkları açlık grevinin talepleri kabul edene kadar süreceğini ifade eden tutsaklar mektupta, “Hiçbir sosyal etkinlik faaliyetine çıkartılmıyoruz. İki koğuşuz fakat hiçbir şekilde koğuşların iletişimleri yoktur. Sohbet hakkımız idarenin keyfi tutumu nedeniyle engellenmektedir. Sık sık aramalar yapılmaktadır. Haftada iki kez arama yapılırken, bu aramalarda alınan birçok eşyamız geri verilmemektedir” dedi.

Sansür, infaz erteleme, çıplak arama

Kürtçeye dönük sansürün boyutuna ve infaz yakmalarına dikkat çekilen mektupta, şunlar belirtildi:

“Kürtçe mektuplarımıza sansür uygulanmakta, görülen en ufak bir Kürtçe yazı ‘anlaşılmıyor’ denilerek alınmaktadır. Kural uygulamasıyla arkadaşımızın tahliyeleri ertelenmektedir. 9 Ocak’ta tahliye olması gereken Pınar Özalp isimli arkadaşımızın tahliyesi hiçbir gerekçe yokken, üç ay ertelendi. Üstelik arkadaş AYM’nin iptal ettiği ‘örgüte üye olmamakla beraber örgüt adına suç işlemek’ maddesinden yargılanıp ceza almıştır. Buna rağmen cezası bitmişken hukuksuz bir biçimde tahliye edilmemiştir.

Pehlivan: "Eğitim, Güçlü Geleceğimiz ve Müreffeh Yarınlar İçin Hayati Konuların Başında Geliyor" Pehlivan: "Eğitim, Güçlü Geleceğimiz ve Müreffeh Yarınlar İçin Hayati Konuların Başında Geliyor"

Son süreçlerde sistematik olarak yeni tutuklanan arkadaşlara çıplak arama yapılmaktadır. Özellikle başgardiyanın nöbetine denk geldiğinde her yeni gelen arkadaş çıplak arama işkencesine maruz bırakılmaktadır. Bu yönlü idare ile görüşmelerimiz ve suç duyurularımız sonuçsuz kalmaktadır.”

Kaynak: Haber Merkezi