Gündem

Tarsus CHP'den Emekli Derneklerine ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Av. Ozan Varal ve ilçe yöneticileri, Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) ve Tüm Emekliler Derneği Tarsus Şubelerini ziyaret etti.

Abone Ol

Türkiye Emekliler Derneği Tarsus Şube Başkanı Arif Kılınç ve Tüm Emekliler Derneği Tarsus Şube Başkanı M.Bülent Gözener ile bir araya gelen Başkan Varal'ı, dernek yöneticileri ve üyeleri karşıladı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Ozan Varal, hatalı politikalar nedeniyle emeklilerin sefalete mahkum edildiğini kaydederek, 'Alın teri ile bu ülkeye değer sunmuş emeklilerimiz ile bir arada olmaktan onur duyuyorum. Emeklilik lütuf değil, alın terinin ve emeğin karşılığıdır!' diye konuştu.

'BU ZAM, İNSAN HAK VE ONURUNU ZEDELEMEKTEDİR'

CHP'li Başkan Varal ilçe yöneticileri ile birlikte Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) ve Tüm Emekliler Derneği Tarsus Şubelerini ziyaret etti. Emeklilerin sefalete mahkum edildiğini söyleyen bunun sebebinin hatalı politikalar olduğuna dikkat çekti. Başkan Varal, 'Bugün emeklilerimiz, iktidarın hatalı ve yandaşlarını zengin etme hedefli politikaları neticesinde sefalete mahkûm edilmiş durumdadır! Birkaç gün önce yüzlerce temel yaşam ürünlerine ek vergi zammı getiren, harçlara zam yapan iktidar sadece emeklinin maaşına hak ettiği zam artışını yapmamıştır. Emeklilerimizin maaşlarında hizmet yılı ve prime dayalı hakkaniyetli bir yükseliş beklerken maalesef yapılan zam yüzde 25'te kalmıştır. Çarşıdaki, pazardaki enflasyon yüzde 100'ün üzerindeyken yapılan bu zam insan hak ve onurunu zedelemektedir' dedi.

Emeklilerin, açlık sınırının altında maaş aldıklarına vurgu yapan Başkan Varal, 'Yaklaşık 10 milyon emeklimiz 7500 TL maaş ile geçinmeye çalışıyor. Bir aile düşünün 4 kişi, dördü de emekli. Dördünün emekli maaşının toplamı yoksulluk sınırının altında kalıyor. Vicdan sahibi herkesin bundan rahatsızlık duyması gerekir! İktidar partisi milletvekillerine sormak gerekiyor; 7500 TL maaş ile hadi gelin siz geçinin bakalım' diye konuştu.

'EMEKLİLERİN HAKLARINI SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

Emeklilerin kaderine terk edildiği ifade eden Başkan Ozan Varal, ' TL'deki değer kaybı yabancı turistler için Türkiye'yi ucuz tatil merkezine çevirirken, Türk vatandaşı emekli aldığı bir aylık maaşı ile açlık sınırında yaşamaya mahkum edilirken, Alman emekli ise neredeyse bir haftalık maaşı ile Antalya'da her şey dahil 1 ay tatil yapabiliyor! Bunca yıl emekleri karşılığında el üstünde tutulmaları gerekirken düşük emekli maaşı ile evinin elektrik su kirasını ödeyemez durumdaki insanımızın feryadına sessiz kalan iktidarı vicdanlı olmaya haktan yana olmaya davet ediyoruz! İktidarın emeklilerimize ve emekli dul yetimlerine verdiği bu maaşla emeklilerimiz her gün soğan ekmek yese geçinemez.Emeklilerimizin yaşamını devam ettirebilmesi için en düşük maaşının en az asgari ücret seviyesine yükseltilmesi bizim de en büyük talebimizdir! Ekmek ve ucuz gıda kuyruklarında yaşı ileri teyze ve amcaları gördüğünde yüreği sızlamayan iktidar mensupları bu millettin hiçbir derdini çözemez. Yaşamlarının son dönemlerini huzur ve sağlık içinde geçirme hakkı olan emeklilerin haklarını savunmaya devam edeceğiz. Emekten yana ve yüreği sevgi ile dolu olan emeklilerimizin bıkmadan, sabırla hak alma mücadelelerini sürdürmeleri de artık bir zorunluluktur' şeklinde konuştu.

TÜED Tarsus Şube Başkanı Arif Kılınç ile Tüm Emekliler Derneği Şube Başkanı Bülent Gözener, nazik ziyaretlerinden dolayı Başkan Ozan Varal ve CHP'li yöneticilere teşekkürlerini ilettiler. Başkan Varal, ziyaretlerde emeklilerden gelen soruları da yanıtladı.(haber merkezi)