Ahmet Sütcü

Mersin Tiyatro Derneği, Tarsus Şehir Tiyatrosu'nun kapatılması kararına tepki göstererek, belediye başkanından geri adım atmasını talep etti. Dernek tarafından yapılan açıklamada, tiyatronun kapanmasının sanat camiası için büyük bir kayıp olacağı vurgulandı.

Ali Boltaç: "O Koltuktan Kurtardılar Beni" Ali Boltaç: "O Koltuktan Kurtardılar Beni"

Derneğin yaptığı yazılı açıklamada, Tarsus Şehir Tiyatrosu'nun kapatılacağına dair çıkan haberlerin birkaç gündür üzüntü ve kaygıyla takip edildiği belirtildi. Belediye Başkanı Ali Boltaç'ın mazbatasını alır almaz mali sıkıntıları gerekçe göstererek tiyatronun faaliyetlerini durdurduğu ve görevli sanatçıların yerlerini değiştirdiği ifade edildi.

Mersin Tiyatro Derneği yaptığı duyuruda tiyatronun kapatılması önergesini basından öğrendiklerini belirterek, “Elbette Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç'ın mali sıkıntıları aşmak için bazı tasarruf önlemleri geliştirmesini olağan görüyoruz. Bir önceki Belediye Başkanı Sayın Haluk Bozdoğan da aynı gerekçeyle derneğimizin her yıl düzenlediği Mersin Uluslararası Tiyatro Festivali'nin yedincisine destek sunmamıştı. Fakat yine de Sayın Ali Boltaç'ın göreve gelir gelmez, Tarsus Şehir Tiyatrosu'nun faaliyetlerini durdurmasını ve bu hafta başı itibarıyla da sanatçı dostlarımızın görev yerlerini değiştirmesini doğru bulmuyoruz. Üstelik aynı partiden gelen ve her daim sanatçının yanında olacağını belirten, sanatın gelişmesine, toplumla buluşmasına katkı sunacağını iddia eden bir anlayışın bunu savunmasını da anlamıyoruz. Haziran ayı meclis toplantısına Tarsus Şehir Tiyatrosu'nun kapatılması yönünde bir önergenin verileceğine dair bir bilgiyi de yine basından öğreniyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Farklı partilerden gelen belediye başkanlarının uygulama değişikliklerine sıkça tanık olunduğu, ancak bu durumun bazen yararlı olabileceği bazen de mücadele gerektirebileceği belirtilen açıklamada, Tarsus Şehir Tiyatrosu'nun kapatılmasının doğru bulunmadığı vurgulandı.

Tiyatronun geçmiş başarılarına da değinilen açıklamada, Tarsus Şehir Tiyatrosu'nun birçok festivalde başarılı performanslar sergilediği, küçük bir ilçede bile önemli bir sanat etkinliği olduğu ve gençlere yeni kapılar açtığı ifade edildi.

Mersin Tiyatro Derneği, Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç'ın bu kararı yeniden gözden geçirmesini, tiyatronun faaliyetlerine devam etmesini ve sanatçıların görevlerine iade edilmesini talep etti.

Kaynak: Ahmet Sütcü