Gündem

Tarsus Yarenlik Caddesinde sorunlar büyüyor!

Mersin'in Tarsus ilçesinde bulanan Yarenlik Caddesi'nde sorunların her gün git gide arttığını söyleyen vatandaşlar, Tarsus'un çok güzel bir ilçe olduğunu ve hizmet beklediğini ifade etti. 

Abone Ol


HABER: Rabia ARSLAN / Meryem KARADAĞ


Tarsus ilçesinin en işlek caddesi olan Yarenlik alanın trafiğe kapalı olmasına rağmen motorlu taşıtların en uğrak yeri oluyor. İnsanların yoğun olduğu bu caddede hız yapan motorlu taşıtlar hem kendilerini hem de vatandaşı tehlikeye atıyor. Tarsuslularsa bu caddenin birden çok sorunu olduğunu ama bu sorunlarla kimsenin ilgilenmediğini söyledi.

'YARENLİK CADDESİNE MOTORLU TAŞIT YOLU YAPILSIN'
Yarenlik Caddesi'nde çok fazla kazaların meydana geldiğini söyleyen Ahmet Durak, 'Görüyorsunuz burası Tarsus'un en işlek caddelerinden olan Yarenlik Caddesi. Burada insandan çok motorlu taşıtlar var. Çok fazla kazaya şahit oldum burada. Ama nedense hep yayalar suçlu. Mesela geçen motorlu taşıt bir çocuğa çarptı ve annesini çocuğuyla neden ilgilenmediğini sorarak kadını suçladı. Halbuki burası trafiğe kapalı. Buradan belediyeye sesleniyorum bu caddede motorlu taşıt geçecekse bir motor yolu ayırsınlar ve motorlu araçlar caddeye girip insanların hayatını tehlikeye atmasın' şeklinde konuştu.

'TARSUSLULAR YAREN ALANINA BANK İSTİYOR'
Bu caddede bank sorunu yaşadığını söyleyen bir vatandaş, 'Burada çok fazla bank vardı ama neredeyse birçoğunu kaldırdılar. Ben şu an bank olmadığı için yere oturmuş durumdayım. Köyden geldim sabah işlerimi hallettim saat dörde kadar bu caddede oturacağım. Eskiden bu alan daha güzeldi banklar vardı ağaçlar vardı serin serin eserdi burası ama şu an öyle değil. Ağaçları kestiler ne zararı olabilir ağacın tam tersi yararı olur' dedi.

'TARSUS'TA GÜVENLİK VE GÜZELLİK İSTİYORUZ'
Tarsus'ta bir çok eksik olduğunu belirten Yusuf Temiz, 'Tarsus'a artık bir şeyler yapılsın istiyoruz. Yıllardır tek bir gelişme göremedik tam tersine olanları da yok etme peşindeler. Yarenlik Caddesi'nde çeşme vardı. Onu da kaldırdılar. Park yapıyoruz diyorlar, parklar olmuş pislik yuvası ben ailemle gidip oturamadıktan sonra o park olsa ne olmasa ne. Biz Tarsus'ta güvenlik ve güzellik istiyoruz' diye konuştu.
'TARSUS BELEDİYESİ ÇALIŞMIYOR'
Tarsus Belediyesi'nden bir faaliyet göremediğini söyleyen Ziya Kaya, 'Belediyeden memnun değilim, çalıştığını düşünmüyorum. Yakınımızda Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vahap Seçer çalışıyor, görüyoruz duyuyoruz. Ama maalesef burası için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Bakın ne kadar pis, çöplerle dolu etraf. Bu kadar ihtiyaç varken, çalışan bir tane belediye personeli yok. Bunun dışında da büyük problemler eksiklikler var. Mesela hava alanı yıllardır açılacak. Açılmamasının sebebini biliyoruz buraya da ödenek verilmiyor ama biraz da belediyenin aktif olup tuttuğunu koparması lazım. Tarsus bunu hak etmiyor mu?' ifadelerini kullandı.