Gündem

Taş binaya dokunma!

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin boşaltılıp Milli Emlak'ın ‘Devlet Konukevi' olarak değerlendirileceği iddiaları Mersin gündemine oturdu.

Abone Ol


Meryem KARADAĞ


Mersin'in en eski binalarından olan ve taş bina olarak adlandırılan Mersin Büyükşehir Belediye binasının boşaltılacağı, Milli Emlak'ın 'devlet konukevi' olarak restore edeceği iddiaları ile karşı karşıya.

İddiayı sosyal medya hesabından paylaşan Araştırmacı-yazar Abdullah Ayan, kentin sembolü haline gelen binanın yeniden Akkahve ya da kent müzesi gibi düzenlenmesi gerektiğini söyledi.


'HAFIZASININ SİLİNMESİNE ENGEL OLMALI'
Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak kullanılan taş bina, Mersin'in en eski yapılarından biri olup eskiden Akkahve olarak kullanılırdı. Şimdilerde ise Büyükşehir Belediye binası olarak kullanılan ve görüntüsüyle insanları cezbeden taş bina, Devlet Konukevi olarak restore edileceği iddiaları ile karşı karşıya kaldı. İddiaları gündeme taşıyan Abdullah Ayan sosyal medya hesabından şu ifadelere yer verdi, 'Büyükşehir Belediyesi'nin boşaltacağı Taş Bina'yı Milli Emlak'ın 'Devlet Konukevi' olarak restore ettirip değerlendirmeyi düşündüğü doğru mu? 'Kentin sembolü binanın yeniden Akkahve v.b(kent müzesi) biçimiyle düzenlenmesini bekleyen hafızası zayıf kamuoyu hayalin yok edilme olasılığına hazırlıklı mı? Belediye halkın parasıyla satın aldığı 'taş bina'yı yargının dar koridorlarında kaybetmekle kalmadı, belediyenin tapulu malını sahiplenen Milli Emlak, şimdi de Mersin' in hafızası anlamına gelen yapıyı 'bürokrasiye konukevi' yapma fikri eğer doğruysa kentten koparacak.. Mersin kamuoyu siyasi hesapları bir yana bırakarak iktidarı, muhalefetiyle böylesi bir adıma karşı durmalı, Taş Bina' ya sahip çıkmalı... Hafızasının silinmesine engel olmalı...'
Mersin'in adeta simgesi haline gelen ve görsel olarak nostalji etkisiyle insanları cezbeden taş binanın kent hafızasında yer ettiği şekliyle kalması kamuoyu tarafından bekleniyor.