Yaşam

Tavada biriken inatçı lekeleri tek seferde ortadan kaldıran doğal yöntem bulundu

Yemek yaptıktan sonra tavaların içerisindeki kirleri ve lekeleri hemen temizlemezsek lekeler kurarak daha kalıcı bir hal alır. Tavalardaki inatçı lekeleri ortadan kaldırmak için herhangi bi kimyasala ise gerek yok. Tek bir doğal yöntem kirleri söküp atacak.

Abone Ol

Mutfaklarda tava ve tencereler yemeklerin pişirilmesi ile lekelere maruz kalır. anında temizlenmeyen bu lekeler kısa sürede kuruyarak daha inatçı lekelere dönüşür. Özellikle yağlı gıdaların arkada bıraktığı inatçı lekeleri çıkarmak zordur. Tavalarda yemeklerin dibe tutmasıyla oluşan artıklar ve yağ lekeleri gibi çıkarılması zor inatçı lekelere karşı belirli doğal yöntemlerden yardım alabilirsiniz. 

Mutfaklarda kullanılması ile lekelere karşı doğal temizleyici etkisi gösteren bazı gıdalar ve doğal ürünler bulunur. Bu gibi doğal yöntemleri kullanarak kimyasallara elinizi bile sürmeden temizliği tamamlayabilirsiniz. İşte tavalardaki lekeleri çıkarmak için kullanılacak doğal yöntem:

İnatçı lekelere karşı kullanılabilecek doğal yöntemler arasındaki en etkililerden biri Türk kahvesi telvesi kullanımıdır. Türk kahvesi telvesi kullandığınızda tavalardaki yanıklar ve inatçı lekeleri tamamen temizleyebilirsiniz. Türk kahvesi telvesi, doğal bir temizlik ürünü olarak kullanılabilir. 

Türk kahvesi telvesi, pürüzlü yapısı ile temizlikte kolaylık sağlayan yöntemlerden biridir. Türk kahvesi telvesi tavaları çizmeden lekelerin giderilmesine yardımcı olur. Bu yöntemi kullanarak temizlik gerçekleştirmek için tek yapmanız gereken tavanın içindeki suları dökerek içerisine telve koymaktır. Daha sonra telve ve elleriniz ile bastırarak tavanın dibini temizleyin. 

Bu yöntemi kullandıktan sonra tavanızı köpürterek yıkayabilir ve lekelerden kurtulabilirsiniz. Tavaların dibinde çizik oluşmadan tava temizliği gerçekleştirmek Türk kahvesi telvesi kullanabilirsiniz.