Yaşam

Teflon tava kullanan herkes dikkat etmeli! İşte Çiziklere Karşı Yöntem

Mutfaklarda kullanılan ve yemeğin tavaya yapışma riskini ortadan kaldıran teflon tavalar normal tavalara göre çizilme riski daha yüksek ve çizildikleri zaman sağlığa zarar verdikleri bilinen tavalardır. Bu hususlara dikkat etmeyenlerin tavaları çizilmek üzere olabilir.

Abone Ol

Kolay kullanımı ile pe çok kişinin tercihi olan teflon tavalar sabah kahvaltısından akşam yemeğine sürekli kullanılıyor. Kullanıma bağlı olarak ise yapısı bozulabilen teflon tavaları çiziklerden korumak için bazı hususlara dikkat etmek gerekiyor. Hem tavalarınızın görünümüne zarar veren hem de çiziklerin tava ömrünü kısaltmasına yol açan bazı hatalar bulunuyor. 

Teflon tava kullanırken yapılan bu hataları bıraktığınızda tavanızın ömrü uzuyor. İşte teflon tava kullanırken yapılmaması gereken o hatalar:

Yüksek ısı: Teflon tavaların yapısı yüksek ısıya maruz kalmaları sonucunda bozulmaya başlayabilir. Tavayı fazla yüksek sıcaklılarda kullanmamaya özen gösterin

Isı değişimleri: Teflon tavaların bir anda yüksek sıcaklıktan düşük sıcaklığa geçmesi ve aniden soğuması tavanı yapısında deforme oluşumuna yol açıyor. Teflon tavaları kendi halinde soğumaya bırakmak daha sağlıklı bir yöntem olacaktır. 

Tavaları makineye atmak: Teflon tavaların bulaşık makinesinde yıkanmaya uygun olmayan bir yapısı vardır. Bulaşık makinesinde yıkanan teflon tavaların yapısı bozulmaya başlar. Bunun yerine elde ve çizik oluşturmayacak malzemeler ile temizliği geçekleştirmek gerek. 

Üst üste dizmek: Teflon tavaların üst üste dizilerek istiflenmesi ve bu şekilde bekletilmesi tavaların saklandığı esnada çizilmesine ol açar. Teflon tavayı kapağını uygun şekilde kapatarak tekli halde saklamak gerekiyor.