İlk Defa Düzenlenen İnsansız Deniz Aracı Yarışması Başladı İlk Defa Düzenlenen İnsansız Deniz Aracı Yarışması Başladı

Tuğçe Dokumacı

TEKNOFEST 2024, teknoloji ve inovasyon tutkunlarını bir araya getirmeye hazırlanıyor. Türkiye'nin Adana şehrinde gerçekleşecek olan Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde, 85 Milyon TL değerinde ödül ve malzeme desteği ile gençlerin hayallerini gerçeğe dönüştürme fırsatı sunulacak. "TEKNOFEST ile Gelecek Sensin" mottosuyla yola çıkan festival, teknoloji alanında yüksek performans sergileyecek gençlere toplamda 30 milyon TL ödül ve 55 milyon TL'nin üzerinde malzeme desteği sağlayacak.

Bu yıl 46 ana kategori ve 117 alt kategoride düzenlenecek olan TEKNOFEST teknoloji yarışmaları, Türkiye tarihinin en büyük ödüllü teknoloji yarışmaları arasında yer alıyor. Başvurular için son gün olan 29 Şubat 2024 tarihi yaklaşırken, ilkokuldan lisansüstü düzeyine kadar her yaştan nitelikli genç, hayallerini gerçekleştirmek üzere yarışmalara katılabilecek.

2024 yılında Roket, Model Uydu, Sağlıkta Yapay Zekâ gibi popüler kategorilerin yanı sıra, Kablosuz Haberleşme, Blok Zincir, Hava Savunma Sistem Teknolojileri gibi yeni alanlar da gençlerin ilgisine sunuluyor. 2018 yılından bu yana 2 Milyonun üzerinde başvuru alan TEKNOFEST, gençlerin millî teknoloji üretme ve geliştirme konusundaki ilgisini artırmayı hedefliyor.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın ana yürütücülüğünde, Türkiye'nin önde gelen teknoloji şirketleri, kamu kurumları, medya ve üniversitelerin destekleriyle hayata geçirilen TEKNOFEST, Adana'da teknoloji ve inovasyonun kalbinin attığı bir festival olarak gençlerin geleceğini şekillendirecek.

Kaynak: Tuğçe Dokumacı