TGRT Haber, hafta sonu haberlerini sunduğu esnada masasında Starbucks bardağı bulunan Meltem Günay’ın işine son verdi.

Narin'in Cesedinin Bulunma Anına İlişkin Görüntüler Yayınlandı Narin'in Cesedinin Bulunma Anına İlişkin Görüntüler Yayınlandı

İktidara yakınlığı ile bilinen TGRT Haber, bir haber bülteninde sunucunun masasının üzerinde Starbucks bardağı bulunması nedeniyle sunucuyu ve yönetmeni işten çıkardı. Kanal, ilgili sunucu Meltem Günay ve yönetmenle yolları ayırdığını duyurdu.

"ÖRTÜLÜ REKLAM"

Yapılan açıklamada TGRT Haber TV’de 24 Aralık 2023 tarihli haber yayınında spikerlik yapan Meltem Günay’ın önünde Starbucks’a ait bir fincan ile haber sunduğu ve kurumun ilkeleri gereği spikerin TGRT Haber TV’de herhangi bir firmanın örtülü reklamını yapacak şekilde sunuculuk yapmasının kesinlikle yasak olduğu belirtildi ve “Bu ilkeye aykırı hareket eden haber spikeri ve yönetmenin işine haklı nedenle son verilmiştir” denildi.

GAZZE KONUSUNDA HASSASİYAT

TGRT “Kurumumuz Gazze konusunda Türk halkının taşıdığı hassasiyetleri bilen ve sonuna kadar savunan bir anlayışa sahiptir. Buna aykırı bir eylemin, yayının tasvip edilmesi kesinlikle mümkün değildir” dedi.

Starbucks'ın, işçi sendikasının X (eski Twitter) sosyal medya platformunda, "Filistin ile Dayanışma!" paylaşımında bulunmasının ardından sendikayı dava etme kararı tartışmalara neden olmuştu. Şirketin bu kararı, sosyal medya platformlarındaki eylem çağrılarıyla birlikte bir dizi boykota yol açmıştı.

Kaynak: Haber Merkezi