Sanal Kumardan Para Kaybetti... Hırsızlık Senaryosu Kurguladı Sanal Kumardan Para Kaybetti... Hırsızlık Senaryosu Kurguladı

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, tüketicilerin hak ve menfaatlerini korumaya yönelik olarak, finans kuruluşları tarafından tüketicilerden tahsil edilen faiz dışı ücretler, masraflar ve komisyonlarla ilgili bir inceleme başlatıldığı aktarıldı. Bakanlık müfettişlerince gerçekleştirilen denetimlere ilişkin detayların paylaşıldığı açıklamada, "Finansal kuruluşlar tarafından EFT, havale, FAST, kıymetli maden ve uluslararası fon transferleri, diğer finans kuruluşlarının ATM kullanımı, kiralık kasa işlemleri ile nakit avans ve taksitli nakit avans işlemlerinde tüketicilerden fazla ücret tahsil edilmesi, üçüncü şahıslara ödenen tutarlardan daha yüksek masraf ve komisyonların tüketicilere yansıtılması, ayrıca uygulamaya konan ücret değişikliklerinin tüketicilere bildirilmemesi gibi uygulamaların, tüketicilerin mağduriyetine yol açtığı tespit edilmiştir" ifadelerine yer verildi.

"3 MİLYAR 184 MİLYON 471 BİN 852 LİRA CEZA"

Açıklamada, tüketicilere yaşatılan mağduriyetler nedeniyle denetime tabi tutulan finansal kuruluşlara toplamda 3 milyar 184 milyon 471 bin 852 lira idari para cezası verilmesinin öngörüldüğü belirtilerek, "Ayrıca, bu finansal kuruluşlar tarafından fazla tahsil edilen ücretlerin tüketicilere iadesine yönelik gerekli çalışmalara da başlanmıştır. Bakanlık olarak finans sektörünün mevzuata uyum durumlarının kontrolüyle birlikte hem vatandaşlarımızın menfaatlerini korumak, hem de tüketici memnuniyetini sağlamak adına çalışmalarımız azami hassasiyetle devam etmektedir" dedi.

Kaynak: Haber Merkezi