Kadri Duman

Narin'in ağabeyi Baran Güran talepte bulundu Narin'in ağabeyi Baran Güran talepte bulundu

TİP Yenişehir Belediye Başkan adayı Gencer Baykul ve Türkiye İşçi Partisi (TİP) ekibi, seçim çalışmaları kapsamında Mersin Rum Ortodoks Kilisesi'ni ziyaret etti. Kilisenin düzenlediği yemeğe katılan Baykul, burada Peder Coşkun Teymur ve Antakya Rum Ortodoks Kilisesi Pederi Jan Dellüller ile bir araya geldi. 

Ziyaret sırasında kente ve Yenişehir ilçesine dair yapılan sohbetlerde Baykul, ilçede gerçekleştirmeyi planladığı değişimi ve halkçı belediyecilik anlayışını aktardı. Özellikle geçmiş dönemlerdeki mezhep ve din ayrımı gözetmeksizin kurulmuş ilişkileri vurgulayan Baykul, Mersin'in tarihi barış kültürüne dikkat çekti.

Kilise ahalisiyle gerçekleştirilen görüşmelerde, eşitlik, özgürlük, adalet ve halkçı belediyecilik ilkeleri üzerinde duruldu. Baykul, toplumun farklı kesimlerini kucaklayacak bir yerel yönetim inşa etme sözü verdi.

Ziyaretin ardından TİP il örgütü, sosyal medya hesaplarından Baykul'un Mersin Rum Ortodoks Kilisesi ziyaretini paylaşarak, "Yenişehir Belediye Başkan adayımız Gencer Baykul eşliğinde Mersin Rum Ortodoks Kilisesi ziyaretinde bulunduk. Bizleri özenle ağırlayan dostlarımıza teşekkür ederiz. Eşit, ilkeli ve halkçı belediyecilikle kent yaşamını omuz omuza öreceğiz" mesajını yayınladı.

G J I Izj W Xg A As Lip

Kaynak: İmece Gazetesi