Seren SABUNCU

TUSAŞ’ta Güvenlik Önlemleri Arttırıldı TUSAŞ’ta Güvenlik Önlemleri Arttırıldı

‘Kent yaşamını birlikte kuruyoruz’ sloganı ile çalıştay düzenleyen Türkiye İşçi Partisi (TİP) Mersin İl Örgütü, çeşitli komisyonlar kurarak alanında uzman kişileri bir araya getirdi. ‘Mersin Yerel Yönetimler Çalıştayı’nda yerel yönetimler, kentin sorunları, halkçı/sosyalist belediyecilik üzerine konuşuldu.
Akademisyenlerin, mühendislerin, dernek temsilcilerinin, eğitimcilerin, sendika temsilcilerinin, sanatçıların ve sporcuların katıldığı çalıştay, Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Sabah saat 10:00’da başlayan çalıştay 16:30’a kadar sürdü. 320f9358-88bb-47ef-a54a-f4baa10a3f4b
Açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Avukat Ahmet Paket, “Kentine, yaşamlarına, tarihsel belleğine, doğasına, haklarına sahip çıkan yurttaşlar olarak kamucu, halkçı sosyalist yerel yönetimlerin ortaya çıkması ve aynı zamanda parti olarak yerel siyasetimize yön vermemiz için beraberiz. Çalıştayımız için çok emek harcadık. Herkes titizlikle ve fazlasıyla çalıştı. Herkese teşekkür ediyorum. Herkesin emeğine sağlık” dedi. 
Çalıştayda yerel siyaset ve yönetimler açısından üzerine konuşulan komisyonlar ise şunlar oldu; Kentsel Gelişim Komisyonu, Ekonomik Gelişim Komisyonu, Kültür Sanat Ve Spor Komisyonu, Afet Yönetimi Komisyonu, Kent Ekolojisi Ve Tarım Komisyonu, Halk Sağlığı Komisyonu, Kadın Komisyonu, LGBTİ+ Komisyonu, Öğrenci Komisyonu, Emek Komisyonu, Eğitim Komisyonu, Eşit Yurttaşlık Ve İnsan Hakları Komisyonu, Çocuk Ve Çocuk Hakları Komisyonu, Hayvan Hakları Komisyonu.

Kaynak: Seren Sabuncu