Hrant Dink’in katili Ogün Samast’ın tahliyesine tepkiler artarak sürerken bugün Türkiye İşçi Partisi, Agos Gazetesi’nin bulunduğu Sebat Apartmanı önünde bir araya geldi. Hrant’ın suikaste uğradığı yere karanfil bırakan TİP’liler Samast’ın tahliyesini protesto etti.

Sinan Ateş Davasında Yeni Gelişme Sinan Ateş Davasında Yeni Gelişme

sera-kadigil-1-1280x960

Eyleme TİP üyeleriyle birlikte TİP Sözcüsü Sera Kadıgil de katıldı. Eylemde konuşan Kadıgil, “Karanlığı iliklerimize kadar yaşadığımız günlerden geçiyoruz” diye konuştu.

“Hrant’ı bir kere daha katlettiler”

16 yıl önce buradaydık. Rakel Hanım yukarıdan konuşuyordu gözleri yaşlı “Bir bebekten bir katil yaratan bu karanlığı sorgulamadan bu ülkede hiçbir şey yapılamaz” diyordu. Biz bu karanlığı iliklerimize kadar yaşadığımız günlerden geçiyoruz.

Biz Hrant’ı hiç olmadığı kadar mahçup anmak zorunda bırakıldığımız günlerden geçiyoruz. Bu ülkede AYM ve AİHM kararları uygulanmazken, adaletin kırıntısına tahammül kalmamışken, Hrant’ın katilleri için her türlü hukuki yolu uygulayanlar, hasta ve yaşlı mahpuslara uygulanmayan koşullu salıverme şartlarını Hrant’ın görünen katiline uygulayarak dün bir kere daha Hrant’ı katlettiler.

Aslında Ogün Samat sadece bir piyondu. 80’e yakın kişi yargılandı bu davada. 50’si kamu görevlisiydi, yalnızca 3 kişiyi tutukladılar. Biri Ogün Samast’tı, çocuk olduğu için dün tahliye edildi. İki kişi daha var içeride yatıyorlar ama Hrant’ı gerçekten katledenler, toplumsal barışımıza nifak sokanlar, Ermeni yurttaşlarımıza bu ülkede olmadık zulmü reva görenler, bizlerin bir arada yaşama iradesine göz dikenler hala aramızda bile diyemeyeceğim, hala yönetim kademelerinde.

WhatsApp-Image-2023-11-16-at-15.47.35-1

“Samast bu işin yalnızca görünen enstrümanıdır”

Çünkü Hrant’ın, Uğur Mumcu’nun ve nice aydınların katili asla yargılanmadı bu ülkede. Hrant Dink cinayeti, faili meçhul bir cinayettir. Dün salıverilen Ogün Samast, bu işin yalnızca görünen bir enstrümanıdır. Örgüt üyeliğinden bile yargılanmamıştır, bu yüzden tahliyesi de bu kadar çabuk mümkün olmuştur.

Biz de aradan geçen 16 yıl sonra büyük bir mahçubiyetle tekrar buradayız ve bir kere daha faşizme inat kardeşimsin Hrant demek üzere toplandık. Bir kere daha bu cinayetin gerçek failleri, bu ülkenin gerçek düşmanlarıyla hesaplaşmadan bu davayı kapatmayacağımızı ilan ediyoruz.”

Kaynak: Haber Merkezi