Özel Haber

Tırtarlılar Eylemde: Topkara, Tırtar Dosyasını Ulaştırma Bakanı'na Sundu

Mersin'in Tırtar Mahallesi sakinleri, yapımı devam eden Çeşmeli – Taşucu otoyol projesinin Kızkalesi etabındaki güzergâh değişikliğine karşı eylem yaptı. Otoyol bağlantısının Kumkuyu'dan verilmesiyle evlerinin yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalan Tırtarlılar, yolları trafiğe kapatarak tepkilerini gösterdi. Bu süreçte, Mersin Büyükşehir Belediyesi eski meclis üyesi Mehmet Topkara, mahalle halkının imzalarını ve taleplerini içeren dosyayı Bakan Uraloğlu'na sundu.

Abone Ol

Tuğçe Dokumacı

Mersin’in Tırtar Mahallesi sakinleri, yapımı devam eden Çeşmeli – Taşucu otoyol projesinin Kızkalesi etabındaki güzergâh değişikliğine karşı harekete geçti. Otoyol bağlantısının Kumkuyu'dan verilmesiyle 111 evin yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalan Tırtarlılar, yolları trafiğe kapatarak tepkilerini gösterdi. Bu süreçte, Mersin Büyükşehir Belediyesi eski meclis üyesi Mehmet Topkara, mahalle halkının imzalarını ve taleplerini içeren dosyayı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'na sundu. Bakan Uraloğlu, projeyle ilgili şikayetleri dikkate alacaklarını belirterek, güzergâhın yeniden değerlendirileceğinin sözünü verdi.

Tırtarlılar Evlerini Koruma Mücadelesinde

Çeşmeli – Taşucu otoyol projesinin Kızkalesi etabında, otoyola Kumkuyu'dan verilen bağlantı yolu nedeniyle Tırtar Mahallesi sakinleri, evlerinin yıkılması tehlikesiyle karşı karşıya kalınca harekete geçti. Verimli tarım alanlarının ve evlerinin korunması için yolu trafiğe kapatan mahalle halkı, güzergahın değiştirilmesi talebiyle seslerini duyurmaya çalıştı. Eylemler sırasında, Mersin Büyükşehir Belediyesi eski meclis üyesi Mehmet Topkara, mahalle halkından toplanan imzaları ve talepleri içeren dosyayı, Mersin’de Çukurova Uluslararası Havalimanı açılışı öncesinde son kontrolleri yapmak için bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'na iletti.

Bakan Uraloğlu: "Yeniden Keşif Yapıp, Şikayetleri Değerlendireceğiz"

Tırtar Mahallesi halkının taleplerini dinleyen Bakan Uraloğlu, projeyle ilgili sahada yeniden keşif yapacaklarını ve ardından nihai kararın verileceğini açıkladı. Uraloğlu, “Sonuçta bu projeler kul yapısıdır, dün öyle düşündük. Bugün farklı düşünmemiz gerekiyorsa biz o farklı düşünme penceresinden çok net bakabiliriz. Vatandaşımıza rağmen bir noktada olmamız mümkün değil. Biz niye öyle düşündüğümüzü onlara anlatıyoruz, anlatacağız, onlar da ne düşündüğünü bize anlatacaklar. Sahada bir keşif yapacağız ve ondan sonra buradaki nihai kararımızı vereceğiz” dedi.

Otoyol Bağlantı Yollarına İptal Talebi Gelmedi

Bakan Uraloğlu ayrıca, bugüne kadar yapılmış olan hiçbir otoyol bağlantı yolunun iptali ile ilgili talep almadıklarını, ancak yapılmamış olan birçok bağlantı yoluyla ilgili taleplerin gelmeye devam ettiğini ifade etti. Nihai hedeflerinin, herkesin yararına olacak çözümler üretmek olduğunu belirtti.

Topkara: "Konunun Takipçisi Olacağız"

Mehmet Topkara, Bakan Uraloğlu'nun projeyi yeniden değerlendirme sözü vermesinin ardından, “Tekraren projenin değerlendirileceğini, Bölge Müdürlüğü’nün gelip vatandaşımızı dinleyeceğini beyan eden Sayın Bakanımıza teşekkür ediyorum. Konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Tırtar halkı, evlerini ve tarım alanlarını koruma mücadelesinde kararlılıkla hareket ederken, Bakanlık tarafından yapılacak keşif ve değerlendirmeler neticesinde projenin nihai şekli belirlenecek.