Seren SABUNCU

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası(MTSO) Yüksek İstişare Kurulu üyesi Ahmet Akın, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) yönetiminde MTSO'nun olmamasına tepki göstererek, 'MTSO Yönetim Kurulu ve Meclis Grubu, MTSO'yu yok saymanın gerekçelerini açık olarak sormalıdır. Mersin üvey evlat muamelesi görmeyi hak etmiyor' diye konuştu.

OECD'den Türkiye Ekonomisi Üzerine İki Önemli Risk Uyarısı! OECD'den Türkiye Ekonomisi Üzerine İki Önemli Risk Uyarısı!

TOBB, yaklaşık 35 bin üyesi olan ve bölgenin önemli kamu kurumu niteliği taşıyan MTSO'ya yönetimde yer vermedi. MTSO Yüksek İstişare Kurulu üyesi Ahmet Akın bu kararın Mersin kamuoyunda kızgınlıkla karşılandığına işaret etti ve ortada bir haksızlık olduğunu söyledi.

Akın şöyle devam etti, 'MTSO ticaretin, sanayinin, tarımın, lojistiğin ve turizmin kalbinin attığı yer. Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun bu dönem de TOBB Yönetiminde MTSO'ya yer vermemesi moralleri bozdu. 45 yıldır MTSO'ya yapılan bu haksızlık tüm Mersin kamu oyunda kızgınlık yarattı. Herkes birbirine şu soruyu soruyor; Ne yapılması gerekiyor TOBB Yönetiminde yer alabilmek için? Rıfat Bey'in gözünde Mersin'in hiç mi değeri yok. Limanıyla, Serbest Bölgesiyle, Üniversiteleri, Belediyeleri ve coğrafi konumuyla Mersin bu göreve hazır. Demek ki hazır olmak yetmiyormuş. Arka kapı ilişkileri olmadan bu işler olmuyor. Haksızlıklar karşısında susmak olayı kabullenmektir. MTSO Yönetim Kurulu ve Meclis Grubu, MTSO'yu yok saymanın gerekçelerini açık olarak sormalıdır. Mersin üvey evlat muamelesi görmeyi hak etmiyor. TOBB Mersin'i önemsemezse Mersin'de MTSO'yu önemsemez.

Editör: Haber Merkezi