Spor

Toprak Razgatlıoğlu'ndan Bu Hafta Şampiyonluk Bekleniyor

Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, Portekiz’de düzenlenecek 2024 Dünya Superbike Şampiyonası’nın 11. ayağında ikinci dünya şampiyonluğunu kazanma yolunda önemli bir virajı geçebilir.

Abone Ol

Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, bu hafta sonu Portekiz’de gerçekleştirilecek 2024 Dünya Superbike Şampiyonası’nın 11. ayağında, kariyerinin ikinci dünya şampiyonluğunu ilan etme fırsatına çok yakın. Estoril Pisti’nde yapılacak yarışlar, şampiyonanın sondan bir önceki etabı olacak ve Toprak, elde edeceği sonuçlarla sezon bitmeden şampiyonluğunu garantileyebilir.

Dünya çapında "El Turco" lakabıyla tanınan Toprak, bu sezon gösterdiği üstün performansla rekorları birer birer kırmaya devam ediyor. Kariyerinde 54 kez birinci olan ve toplamda 136 kez podyuma çıkan Toprak, sezon boyunca 21 kez podyuma çıktı. Bunların 15’inde birincilik elde ederek büyük bir başarıya imza attı.

Toprak, şu anda 414 puanla genel klasman liderliğini sürdürüyor ve en yakın rakibi Nicolo Bulega'nın 39 puan önünde yer alıyor. Portekiz'deki yarışta rakibiyle puan farkını 63’e çıkarabilirse, sezonun bitimine bir yarış kala şampiyonluğunu garantileyecek. Bu sezon BMW takımıyla yarışan Razgatlıoğlu, sadece kişisel bir başarıya imza atmakla kalmıyor, aynı zamanda BMW’ye de tarihteki ilk Superbike şampiyonluğunu kazandırma yolunda ilerliyor. Dünya Superbike Şampiyonası’nın son etabı ise 18-20 Ekim’de İspanya’nın Jerez pistinde gerçekleştirilecek.