Gündem

Toroslar halkı Başkan Atsız'da kararsız

Toroslar Belediyesi'nde mevcut Başkan Afşin Atsız Yılmaz'ın çalışmaları bir kesim tarafından beğenilmezken bir kesim tarafından da beğenildi.

Abone Ol

Beğenen vatandaşlar 'Başkanımız çok iyi çalışıyor yine oyumuz ona' derken mumunun olmadıklarını söyleyen vatandaşlarsa belediye başkanının yüzünü en son seçim zamanında gördüklerini ve ara mahallere hiç önem vermediklerini vurguladı.


Meryem KARADAĞ/Rabia Arslan


Mersin'in Toroslar İlçesi'nde Belediye Başkanı olan Afşin Atsız Yılmaz'ın önümüzdeki dönemde de bu görevinin devamlılığını sağlayıp sağlayamayacağı merak konusu oldu. Toroslar halkının bir kısmı Başkan Atsız'dan memnun olduklarını ve çok güzel çalışmalar yaptığını söylerken diğer taraf ise Toroslar'da çöplükten geçilmediğini ve mahallerini kendilerinin süpürmek zorunda olduklarını söyledi.
Toroslar 'da ikamet eden Selcen Akkuş, genel olarak memnun olduğunu ama çevre konusunda daha fazla çalışmalar yapması ve başka bir sıkıntısı olmadığını söyledi.

'GÖREVİNİ YERİNE GETİRDİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM'


Toroslar Belediyesi'nden yana memnuniyetini dile getiren Durmuş Koçak, 'Toroslar Belediyesi'nden çok memnunuz, görevini yerine getirdiğini düşünüyorum. Çevre konusunda olsun, çeşitli faaliyetler konusunda olsun birçok konuda iyi bir belediyeye sahibiz. Yani genel itibari ile beğeniyorum. Nasıl beğenmeyim ki hizmet ediyor. Toroslar Belediyesi'ni başarılı buluyorum' dedi.

'TOROSLAR'DA ETKİNLİKLER GÖRMEK İSTİYORUZ'


Toroslar Belediyesi'ni beğenip desteklediğini belirten ve birkaç öneride bulunan Ayşe Duman 'Genel itibari ile Toroslar Belediyesi'nin yönetim sistemini beğeniyorum. Farkındaysanız genel dedim çünkü her belediyenin bir eksikliği vardır. Ben Toroslar Belediyesi'nde çocuklarımıza, gençlerimize yönelik bir çalışma ne yazık ki göremiyorum. Toroslar'da etkinlikler görmek istiyoruz' diye konuştu.

'BAŞKAN ATSIZ'DAN BU DÖNEM MEMNUN DEĞİLİZ'


Yıllardır oy verdiğini ama bu dönem artık memnun olmadığını söyleyen ressam Kemal Uğur, 'Yıllarca oy verdik ama bu dönem başkandan memnun değilim. Neden memnun değilim; temizlik hizmeti yok. Her yer çöp, yerlerde bile bir kirlilik var. Asfaltlar hep yama, bu da görüntü kirliliğine sebep oluyor. Toroslara güzellikler yapılsa burası çok güzel bir ilçe aslında. Toroslar buram buram çiçek kokmalı. Ara sokaklardaki çöp yığınları bizim ilçemize yakışmıyor. Başkanımıza sesleniyorum; çevre konusuna hassasiyet gösterirse çok mutlu olacağım' diye konuştu.

'SOKALARA BAKIN MEMMUN OLUP OLMADIĞIMI ANLARSINIZ'


Sokakların kirli olduğunu vurgulayan Dilek Akça, 'Bir haftadır sokaklarımız süpürülmüyor. Ben memnun değilim. Belediye başkanı halkın içine iner ama ben hiç görmüyorum. Her yer çöp içinde, bu görüntü Toroslar'a yakışmıyor. Mahallelerin hemen hemen her yerinde çöp var, çöp kovaları kokuyor bir ilaçlama yapılsa çok güzel olur. Sinekle başımız dertte tek isteğimiz hizmet, başka bir şey değil' ifadelerini kullandı.

'BAŞKANI HİÇ SOKAKLARDA GÖRMEDİM'


Akça, 'Başkandan memnun değilim kendini daha hiç halkın içinde göremedim. Sonra Torosların çok eksik yönü var. Ben daha temiz, canlı, renkli bir ilçe istiyorum. Memnun değilim kaldırımların yolların halini görüyorsunuz. İstiyorum ki belediye başkanını Torosların sokaklarında esnafla halkla konuşurken görelim. Umarım bu güzel ilçe canlanır' diye ekledi.

'BAŞKANIMIZDAN MEMNUNUZ YİNE O GELECEK İNŞALLAH'


Toroslar'da yaşayan bir başka vatandaş ise, 'Halkla ilgileniyor yollarla da ilgileniyor. Her şeye yetişiyor başkanımız. Biz ondan razıyız Allah'ta razı olsun. Benim eksik gördüğüm, biraz çevre konusu, o da olur onu da halleder. Belediye başkanından ricam, küçük çöp kutuların yaygınlaştırır ise güzel olur. Ben başkanımdan memnunum yine o gelecek inşallah' dedi.