Özel Haber

Toroslar'dan Milli Takıma Yükselen Yetenek: Asya Tan

Mersin Toroslar Halk Eğitim bünyesinde görev yapan eski milli kadın futbolcu Songül Altınöz'ün antrenörlüğünde yetişen 14 yaşındaki Asya Tan, U15 milli takımına davet edildi. Türkiye genelinde yapılan taramalar sonucunda Mersin'den bu yaş kategorisinde milli takıma çağrılan tek isim olmayı başaran Asya Tan, Mersin'in gururu oldu.

Abone Ol

Ahmet Sütcü

Toroslar Halk Eğitim'den Milli Takıma Uzanan Yol

2010 doğumlu kaleci Asya Tan, Mersin Toroslar Halk Eğitim programı kapsamında aldığı futbol eğitimiyle dikkat çekti. Antrenörlüğünü eski milli futbolcu Songül Altınöz'ün yaptığı kız futbol takımının başarı hikayesi, milli davetle taçlandı.

Antrenör Altınöz: "Bu Gurur Hepimizin"

Toroslar Halk Eğitim antrenörü olarak Asya'nın milli takıma davet edildiğini öğrenen Songül Altınöz, bu haberi büyük bir mutlulukla karşıladığını belirterek, "Şahsımın futbolculuk döneminde milli takıma davet aldığım zamanki heyecanı tekrar yaşadım. Asya kızımız ile birlikte Mezitli Mercanlar Spor Kulübünde lisanslı olan birçok yetenekli kızımız daha bulunmakta. Bu kızlarımızın da yolları açık," şeklinde konuştu.

Asya Tan: "Bu Gururu Yaşattıkları İçin Teşekkür Ederim"

Milli takıma davet edilmesinin kendisini hem gururlandırdığını hem de heyecanlandırdığını dile getiren Asya Tan, "Başta sevgili hocam Songül Altınöz'e ve Mezitli Mercanlar Spor Kulübüme bu gururu yaşadığımız için ve bana verdikleri emekler için çok teşekkür ediyorum," ifadelerini kullandı.