Osman Kavala, Tayfun Kahraman, Can Atalay ve Çiğdem Mater'i ziyaret edeceğini açıklayan AK Parti Milletvekili Tuğrul Türkeş'ten yeni açıklama geldi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Türkeş, ziyaret için Adalet Bakanlığı'nın 'şifahen' onay verdiğini duyurdu. 

'EN KISA ZAMANDA'

Türkeş paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

Gezi Parkı Davası” Tutuklu Sanıklarının Ziyaret Konusu; Adalet Bakanlığı tarafından vaki müracaatımıza şifahen onay verilmiştir. Ziyaret en kısa zamanda gerçekleştirilecektir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

GEZİ TUTUKLULARINI ZİYARET EDECEĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

Fransa'nın Yeni Başbakanı Belli Oldu Fransa'nın Yeni Başbakanı Belli Oldu

AK Parti Ankara Milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Türk Delegasyonu Başkanı Tuğrul Türkeş, Gazete Duvar'dan Can Bursalı'ya yaptığı açıklamada "Bakanımız Yılmaz Tunç'tan rica ettim. Uygun bir zamanda görüşmek için izin istedim. Bir ara ziyaret edeceğim. Osman Kavala'yı ilk kez o ziyarette görmüş olacağım. İşte gerçek millilik, yurtseverlik bu. Bana öğretilen milliyetçilik bu. Türkiye için en iyi şartlarda kaynak bulmak gerekir. Ayrıca, ben hayatının 7 yılını, ömrünün 10'da 1'ini cezaevinde geçirmiş bir babanın çocuğuyum" diye konuşmuş, ardından yaptığı açıklamalarda da sadece Kavala'yı değil, Gezi Davası tutuklularını ziyaret edeceğini dile getirmişti.

'SÜMEN ALTI ETMEYE YÖNELİK'

Bu açıklamaların ardından Adalet Bakanlığı'na başvurmuş, başvuru ile ilgili, Bakan Yılmaz Tunç "Değerlendirme aşamasındayız, gerekli kararı veririz" demişti. Türkeş ise bu açıklamaya tepki göstererek "Sayın Adalet Bakanımızın davanın içeriği ile alakalı açıklamaları şık ve yerinde olmamıştır. Adalet Bakanı hak arayışlarına engel olmamalıdır. Başvuruyu tarafsız bir şekilde yönetmesi gerekirken tam tersine dosyayı sümen altı etmeye yönelik açıklama, değerlendirme yapma cihetine gitmiştir" yorumu yapmıştı.

Kaynak: Haber Merkezi