Hızı taahhüt edilenin altında olduğu için internet aboneliğini iptal ettirmek isteyen kişi, kendisinden alınan 1200 TL'lik cayma bedelini firmadan geri almayı başardı.

2019 yılının son aylarında 90 TL ödeyerek internet aboneliği yaptıran kişi, taahhüt edilen megabit hızının söylenenden daha az olduğunu belirterek birçok kez müşteri hizmetlerini aradı.

HUKUK MÜCADELESİNİ KAZANDI, İNTERNET CAYMA BEDELİNİ GERİ ALDI

Müşteri hizmetlerinden istediği yanıtı alamayıp bir de üstüne alınan abonelik ücretinin 150 TL'ye çıktığını gören kişi aboneliğini iptal ettirmek istedi. Bunun için de internet sağlayıcı firmaya 1200 TL cayma bedeli ödedi.

Fatura ve Fiş Vermeyenlere Uygulanacak Cezalar Belli Oldu: 100 Bin Liraya Kadar Çıkacak Fatura ve Fiş Vermeyenlere Uygulanacak Cezalar Belli Oldu: 100 Bin Liraya Kadar Çıkacak

Hakkını aramaktan vazgeçmeyip avukatı aracılığıyla 14 Ekim 2020'de Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuran kişi hukuk mücadelesini 31 Ocak 2021'de kazandı. Ödediği 1200 TL'yi geri aldı.

İade bedelinin alınması için hukuk mücadelesi başlatan Avukat Emre Akman ise alınan cayma bedelinin hukuka aykırı olduğunu belirterek internet sağlayıcılarının tüketiciye belirtilen hizmeti vermemesi durumunda cayma hakkının olduğunu söyledi ve bunun için ücret verilmemesi gerektiğini savundu.

Avukat ayrıca, Tüketici Hakem Heyeti kararı, mahkeme kararı niteliğinde olduğundan vatandaşların mutlaka hakkını araması gerektiğine de dikkat çekti.

Kaynak: Haber Merkezi