Genel

Türkiye'de Taciz ve Katillere Karşı: Ünlü Boksörden Kadın ve Kız Çocuklarını Ücretsiz Eğitim

Türkiye'de artan kadına ve kız çocuklarına yönelik şiddet, spor camiasını da harekete geçirdi. Kadınların ve kız çocuklarının tacizci ve katillere karşı kendilerini koruması için Türk kadın dövüşçü Songül Arslan Ayten hafta sonları ücretsiz dövüş kursları başlattı.

Abone Ol

Almanya da katıldığı Nana Dokadze ile beşinci dövüşünden de galibiyetle ayrılan Songül Arslan Ayten, kadına ve özellikle de kız çocuklarına karşı artan şiddet ve taciz olaylarına dikkat çekmek ve kendilerini savunmaları amacıyla başlattığı kurslara isteyen kadın ve kız çocuklarının katılabileceğini ve de ücretiz olacağını açıkladı. Bu kapsamda kadına ve kız çocuklarına yönelik artan şiddet olaylarına dikkat çekmek ve de bir nebze yardımcı olabilmek adına Fight Arena'da boksör Songül Arslan Ayten tarafından kadınlara ve kız çocuklarına özel ücretsiz Boks ve Muay Thai dersleri verilmesi ile kadınların hem fiziksel hem de zihinsel açıdan yaşanabilecek bu tür olaylara karşı bu dirençli olmaları  hedefleniyor.

ALMANYA DA ALTIN KEMER MAÇINA ÇIKIYOR

Songül Arslan Ayten 23 Kasım tarihinde Almanya Münih’te Levent Çukur’un menajerliğini yaptığı Leo’s Fight Night’ta profesyonel boks kemer maçına çıkacak. Bu kemeri çok istediğini belirten Muğla Fethiye de yaşayan Songül Arslan Ayten “Kemerden önce ve kemerden sonra olarak iki bölüme ayırırsak ilk bölümün sonu bu kemeri alarak ikinci bölüme daha güçlü olacağız. Şimdi bu kemeri alarak boks kariyerime katmak ve hemşerilerimi, Sevenlerimi ve Boks severleri mutlu etmek istiyorum” dedi. Antrenörü Evren Arslan ise “Teknik olarak, mental olarak ve maddi hazırlıklarımızı tamamlayıp Almanya Profesyonel boks kemerini alarak ülkemize armağan etmek istiyoruz” dedi. Sponsor desteğinin de önemine vurgu yapan Evren Arslan, “ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek ve şampiyonluk getirmek açısından sponsor desteği çok önemli” diyerek Almanya da yapılacak maç öncesi sporseverlere seslendi.