Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Osman Çelik, İngiltere'nin Türkiye'nin ticaret ortağı olmasından dolayı çok memnun olduklarını söyledi. Birleşik Krallık İhracat Bakanı Malcolm Offord ise Birleşik Krallık-Türkiye ticaret ilişkilerinin giderek daha fazla güçlendiğini dile getirdi. İngiltere'nin bu finansman karşılığında Türkiye'den ne alacağı konusunda bilgi verilmedi.

Seçim öncesi tüm muhalefetin Batı'dan kendisini devirmek için fon aldığını iddia eden AKP iktidarı, elektrikli demiryolu projesi için İngiltere'den kaynak buldu. Birleşik Krallık, Türkiye'deki yeni yüksek hızlı elektrikli demiryolu için 680 milyon sterlin (Bugünkü kurla yaklaşık 23,5 milyar TL) finansman sağlayacak. Anlaşma için Birleşik Krallık'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda düzenlenen toplantı düzenlendi.

Birleşik Krallık İhracat Finansmanı Dairesi (UK Export Finance/UKEF) tarafından sağlanan 680 milyon sterlin ile Rönesans Holding'in Mersin'i Adana, Osmaniye ve Gaziantep şehirleriyle bağlayan yüksek hızlı elektrikli demiryolu inşaatı tamamlanacak.

Mersin-Adana-Gaziantep yüksek hızlı demiryolu inşaatını, UKEF'in Alıcı Kredisi Hesabı yoluyla sağladığı finansman ile Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma Bakanlığı adına, Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı yapan Rönesans Holding tamamlayacak. UKEF destekli proje, Cardiff ile Londra arasındaki mesafeden daha uzun bir demiryolu bağlantısı oluşturacak.

Hızlı tren ile Adana ve Osmaniye üzerinden Gaziantep'ten Mersin'e seyahat süresinin 4 saat kısalması bekleniyor. (birgün)

Tabela Güncellendi: 19 Eylül Benzin, Mazot, LPG Fiyatları Tabela Güncellendi: 19 Eylül Benzin, Mazot, LPG Fiyatları
Editör: Haber Merkezi