Gündüz Bakımevi Açılıyor: "Toroslar Halkına Söz Verdik!" Gündüz Bakımevi Açılıyor: "Toroslar Halkına Söz Verdik!"

Ahmet Sütcü

Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Enes Efendioğlu, Mersin’e gerçekleştirdiği ziyarette, Gençlik ve Spor İl Müdürü Göksün Öz’den yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgi aldı. Efendioğlu, Türkiye’nin ilk Engelsiz Gençlik Merkezi’nin yapımının tamamlandığını ve çok yakında hizmete açılacağını müjdeledi.

Efendioğlu, Tarsus ilçesini ziyaret ederek burada kısa süre önce faaliyete geçen Gençlik Merkezi’nde gençlerle bir araya geldi. Ziyareti kapsamında, Kitap Kafe ve Deneyap Teknoloji Atölyesi’nde incelemelerde bulundu. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 81 ilde yürüttüğü gençlik projelerinin daha geniş kitlelere ulaşması için yeni projeler üzerinde çalıştıklarını belirten Efendioğlu, “Gençlerin hayallerine, hedeflerine ulaşmaları için fırsatlar sunan gençlik merkezlerimizi daha cazip hale getirmek amacıyla çeşitli projeler hazırlıyoruz. Mersin’de de etkinliklerimizi artıracağız,” dedi.

Efendioğlu, yapımı tamamlanan Engelsiz Gençlik Merkezi’nde de incelemelerde bulundu. Merkezin, özel gereksinimli çocuklar ve gençler için yenilikçi fırsatlar sunduğunu ve İdeathon 2024 yarışması birincileri tarafından tasarlandığını belirten Efendioğlu, merkezin çok yakında açılacağını müjdeledi.

Genel Müdür Efendioğlu’nun Mersin’deki son durağı ise Silifke’de bulunan gençlik kampları oldu. Akkum, Yıldırım Beyazıt, Maliye, Fatih Sultan Mehmet, Mehmet Akif Ersoy ve Altuğ Verdi Gençlik Kampları’nı ziyaret eden Efendioğlu, gençlerle sohbet ederek tematik kampların kış aylarında da devam edeceğini belirtti. Yoğun ve verimli bir yaz dönemi geçirdiklerini ifade eden Efendioğlu, gençlerle yan yana üretmeye, çalışmaya ve eğlenmeye devam edeceklerini söyledi.

Kaynak: Ahmet Sütcü