Miss Universe Türkiye 2024 güzellik yarışmasında tacı takan isim belli oldu. Almanya doğumlu 20 yaşındaki Ayliz Duman, etkileyici performansıyla birinciliği elde etti. Duman, Türkiye'yi 16 Kasım 2024'te Meksika’nın başkenti Mexico City’de düzenlenecek 73. Miss Universe (Kâinat) güzellik yarışmasında temsil edecek. Yarışma, dün akşam Taksim'de gerçekleşen özel bir organizasyonla büyük bir ilgi topladı. Türkiye'nin dört bir yanından gelen katılımcılar arasında yapılan değerlendirme sonucunda, güzellik tacını kazanan isim Ayliz Duman oldu. İkinci İlayda Anık, üçüncü Sude Alkan, dördüncü Ezgi Yalçın ve beşinci Menekşe Aras ise yarışmayı dereceyle tamamlayan diğer isimler oldu. 

AYLİZ DURMAZ KİMDİR

MEB'den 'Kış Saati' Genelgesi: Uygulamadan Valilikler Sorumlu MEB'den 'Kış Saati' Genelgesi: Uygulamadan Valilikler Sorumlu

Genç güzellik kraliçesi Ayliz Duman, Almanya'da doğmuş olup, 20 yaşında ve 1.75 boyundadır. Üniversite sınavına hazırlanan Duman, İngilizce ve Almanca dillerini akıcı bir şekilde konuşmaktadır. Miss Universe Türkiye tacını kazanarak, uluslararası arenada Türkiye’yi temsil edecek olmanın heyecanını yaşamaktadır. 

YARIŞMA DETAYLARI:

Miss Universe Türkiye 2024 Kazananı: Ayliz Duman
Final Tarihi: 16 Kasım 2024, Mexico City
Dereceye Giren Diğer İsimler: İlayda Anık, Sude Alkan, Ezgi Yalçın, Menekşe Aras

Kaynak: Haber Merkezi