Spor

UEFA, EURO 2024'teki Hakem Hatasını Kabul Etti

Avrupa Şampiyonası çeyrek finalinde Almanya lehine verilmesi gereken penaltı pozisyonunda hakem hatası yapıldığı kabul edildi.

Abone Ol

Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen ve İspanya'nın şampiyonluğuyla tamamlanan 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'yla ilgili hakem raporu ortaya çıktı.

ESPN'de yer alan habere göre; UEFA Hakem Komitesi'nin EURO 2024'teki hakem kararlarını değerlendirdiği raporunda çeyrek finaldeki İspanya-Almanya maçında hata olduğunu kabul etti.

KROOS'TAN TEPKİ

Futbola bu yaz veda eden Toni Kroos, UEFA'nın hatayı kabul etmesi kararıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Bild'in aktardığına göre Kroos, "Neredeyse herkesin elle müdahale olarak gördüğü şey anlamaları üç ay sürdü. Bu beni son derece rahatlatıyor" dedi.

NE OLMUŞTU?

Çeyrek finaldeki karşılaşmada Almanya'da Jamal Musiala'nın şutu İspanya'dan Marc Cucurella'nın eline çarpmıştı. Hakem Anthony Taylor penaltı noktasını göstermezken VAR'dan da herhangi bir uyarı gelmemişti.

UEFA Hakem Komitesi'nin raporunda, "Kaleye giden bir şutu durduran elle müdahaleler daha sert cezalandırılmalı ve çoğu durumda savunmacının kolu vücuda çok yakın veya vücudunun üzerinde olmadığı sürece penaltı verilmeli" ifadelerinin yer aldığı aktarıldı.