Hizbullah, Bir Komutanının Daha İsrail'in Beyrut Saldırısında Öldüğünü Açıkladı Hizbullah, Bir Komutanının Daha İsrail'in Beyrut Saldırısında Öldüğünü Açıkladı

Rusya-Ukrayna savaşı 2 yılı aşkın süredir devam ederken, Ukrayna, Rusya vatandaşlığı da bulunan Pavel Durov'un kurucusu ve CEO'su olduğu Telegram mesajlaşma uygulamasının hükümet yetkilileri, askeri personel ve kritik öneme sahip çalışanlara ait resmi cihazlarda kullanılmasını yasakladı. Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi'nin yasağı ilişkin açıklamasında, Rusya'nın hem mesajlara hem de kullanıcılara yönelik 'casusluk' faaliyetinde bulunabileceği şüphesi dile getirildi. 

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Güvenlik Konseyi, Ukrayna'nın askeri istihbarat örgütü GUR Direktörü Krilo Budanov'un kendilerine, Rusya özel servislerinin Telegram'ı 'gözetleyebildiği' yönünde kanıtlar sunduğunu, söz konusu kısıtlama kararının da bunun ardından alındığını belirtti. Güvenlik Konseyi'nin Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Başkanı Andriy Kovalenko ise daha sonra Telegram'dan bir açıklama yaparak kısıtlamaların kişisel telefonlar için değil, resmi cihazlar için geçerli olacağını bildirdi. 

Kaynak: Haber Merkezi