Abdulkadir Uraloğlu, Beştepe’deki Kabine toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Basın mensuplarının "85 milyon vatandaşın kimlik bilgilerinin hackerler tarafından ele geçirildi mi?" sorusuna Bakan Uraloğlu, şu yanıtı verdi:

''Bu pandemi sürecindeki hatırlarsınız, sağlık sisteminden bir sızıntıdır. Onun haricinde yok. İnsanların güncel verilerinin çalındığıyla ilgili bir veri yok. Pandemi sürecinde bazı bilgilerin maalesef belli şekliyle elde edilmiş olduğu doğru. O süreçte o maalesef önlenemedi.''

 

CHPli Zeliha Şahbaz açıklamıştı

CHP Sağlık Bakanlığı'ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Dr. Zeliha Aksaz Şahbaz: 2016 yılında SGK tarafından vatandaşların sağlık ve kişisel verilerinin toplamda 65 bin TL karşılığında bir takım şirketlere satıldığı bilgisi Sayıştay raporlarına yansımış, Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in bu bilgileri paylaşması üzerine açılan dava ile Ankara 11. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından kabul edilmiş ve Yargıtay da bu kararı onamıştır. Bugün yetkili ağızdan pandemi döneminde 85 milyon insanımızın en mahrem bilgilerinin Sağlık Bakanlığı’ndan sızdırıldığı itiraf ediliyor. Bu yaşananlar her şeyi para olarak algılayan, vatandaşına en ufak saygısı olmayan iktidarın icraatlarıdır. Daha önce parayla sattıkları mahrem kişisel verileri, bu defa gerekli önlemleri almayıp, sızdırıldı bahanesi ile kim olduğu belli olmayan şirketlere peşkeş çekmektedir.

Kişisel bilgilerin sızdırıldığını ilk haberleştiren gazeteci ibrahim Haskoloğlu da X(eski adıyla Twitter) hesabından açıklama yaptı:

85 Milyon insanın verisinin çalındığını haber yaptım ve önlem alın dedim. Önlem almak yerine beni tutukladınız. 100 Milyondan fazla veri çalındı. Önlem almadınız değil almak istemediniz. Beni de trollerinize yedirmeye çalıştınız. Bugün aynı yerdeyim siz ise rezil oldunuz. Süleyman Soylu başta olmak üzere tüm sorumlulara tazminat davası açacağım. Bu veri sızıntısıyla ilgili çok daha büyük bir olay yaşandı. Soruşturmanın bitmesini bekliyorum. Bitince paylaşacağım. Bu söylediğim o dönemin BTK Başkanı, İçişleri Bakanı ve Ulaştırma bakanına yönelik. Mevcut yönetimdeki yetkililer buna şu an çözüm bulmaya çalışıyor. Ben de zaman zaman bilgi veriyorum ancak o dönemin sorumsuzları yüzünden bugüne gelindi. Kimsenin hakkına girmeyelim.

Dilruba Kayserilioğlu: "Özür Dilemiyorum" Dilruba Kayserilioğlu: "Özür Dilemiyorum"

Kaynak: Haber Merkezi