Özel Haber

Üniversite Hastanelerinde Tayin ve Becayiş Sorunu Büyüyor: Türk Sağlık-Sen’den YÖK’e Çağrı

Türk Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ümit Turhan, üniversite hastanelerinde çalışan personelin tayin ve becayiş gibi temel haklardan mahrum kaldığını belirterek, bu durumun üniversite çalışanları için ciddi mağduriyetlere yol açtığını söyledi. Turhan, YÖK'ün bir an önce Atama ve Nakil Yönetmeliği çıkarması gerektiğini vurguladı.

Abone Ol

Tuğçe Dokumacı

Türk Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ümit Turhan, üniversite hastanelerinde çalışan memurların yaşadığı sorunlara dikkat çekerek, tayin ve becayiş gibi haklardan yoksun olarak görev yapmak zorunda kaldıklarını ifade etti. Turhan, memurların bulundukları şehirden başka bir ile veya üniversiteye tayin olmalarının mevzuata göre mümkün olmadığını belirtti.

Ümit Turhan, Türk Sağlık-Sen olarak uzun bir süredir bu sorunun çözümü için mücadele verdiklerini ve tüm üniversite hastanelerini kapsayacak bir Atama ve Nakil Yönetmeliği’nin YÖK tarafından çıkarılmasını talep ettiklerini söyledi. Bu konuda YÖK yetkilileri ile görüşmeler yaptıklarını belirten Turhan, "Bu mesele, üniversite çalışanları için bir kangrene dönüşmüş durumdadır. Hizmet kolumuzda bulunan üniversite hastanelerinde görev yapan çalışma arkadaşlarımız bu durumdan kaynaklı ciddi mağduriyetler yaşıyorlar," ifadelerine yer verdi.

Sendika olarak açtıkları davalarla bireysel olarak bazı çalışanların tayin olmasını sağladıklarını dile getiren Turhan, eş ve sağlık durumu gibi mazeretlerle önemli hukuki kazanımlar elde ettiklerini vurguladı. Ancak, sorunun kökten çözülmesi için mevzuatta düzenleme yapılması gerektiğini ve bunun da tek yolunun Atama ve Nakil Yönetmeliği olduğunu ifade etti. Turhan, üniversite hastanelerindeki çalışanlara mazeret tayinleri, eğitim hakkından tayin ve becayiş gibi temel hakların verilmesi gerektiğini belirtti.

Ümit Turhan, uzun süren mücadeleleri sonucunda YÖK’ün Şubat ayında üniversitelere, becayiş (karşılıklı yer değiştirme) yapmak isteyen üniversite personelinin bilgilerini topladığını, ancak bugüne kadar herhangi bir gelişme kaydedilmediğini açıkladı. Yaz aylarının tayin dönemleri olduğunu hatırlatan Turhan, "Biz yaz bitmeden bu hakların verilmesini istiyoruz," şeklinde konuştu.

Üniversite çalışanlarının aile, eğitim ve sosyal hayatlarını olumsuz etkileyen bu kısıtlamaların kaldırılması gerektiğini belirten Turhan, Türk Sağlık-Sen olarak YÖK ve Cumhurbaşkanlığı nezdinde girişimlerini sürdüreceklerini ve sürecin bir an önce tamamlanması için tüm platformlarda mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.