Ahmet Sütcü

Bakan Uraloğlu, sosyal medya platformlarının kullanıcı hesaplarını bildirim yapmadan engelleyebildiğini ve bazı paylaşımları kaldırabildiğini vurgulayarak, bunun demokratik bir yaklaşımla bağdaşmadığını ifade etti. Uraloğlu,"Biz burada gerçekten nasıl bir yasakçı zihniyet içerisinde, sansürlü zihniyet içerisinde olmaktansa nasıl daha genişletiriz bu yaklaşımdayız. Ama mutlaka şunu gözden kaçırmamamız lazım. Bizim ülke olarak gösterdiğimiz demokratik yaklaşımı bu sosyal medya platformları göstermiyor maalesef" şeklinde konuştu.

Türkiye’nin Dört Bir Yanından Gelen Vatandaşlar Narin’in Mezarını Ziyaret Ediyor Türkiye’nin Dört Bir Yanından Gelen Vatandaşlar Narin’in Mezarını Ziyaret Ediyor

Sosyal medya platformlarıyla sürekli iletişim halinde olduklarını ve toplumun hassasiyetlerini bildirdiklerini dile getiren Uraloğlu, "Instagram ve diğer sosyal medya platformlarıyla iletişim halindeyiz. Onların öncesinde de bildirdiğimiz şeyler vardı. Son süreçte de bildirdiğimiz konular var. Burada neler var? Bizim katalog suçları dediğimiz, toplumumuzun, ülkemizin hassasiyetleri dediğimiz konular var, sürekli bildiriyoruz. Ve dün tekrar arkadaşlarla bir noktaya kadar geldik. Biz de gerçekten bir an önce çözelim istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Uraloğlu ayrıca yeni bir yasaklama ile ilgili aktif bir çalışma yürütmediklerini, ancak denetim ve takibin sürdüğünü belirtti. Adana Sulh Ceza Mahkemesi'nin Roblox'un engellenmesi kararını uyguladıklarını belirterek, "Oradaki çocuklarımız adına üzülmüş oldum" şeklinde konuştu.

Kaynak: İMECE GAZETESİ