Asgari ücret için yeni tahminler gelmeye devam ediyor. Ancak gelen oran ve rakamlar 2025 asgari ücretinin çok artmayacağına işaret ediyor. Sadece asgari ücretlilerin değil özel sektör çalışanlarının da yakından takip ettiği 2025 asgari ücretiyle ilgili son açıklama EKOL TV'ye katılan Ekonomist Prof. Dr. Evren Bolgün'den geldi. Bolgün asgari ücret artışının çok yüksek beklemediğini belirterek oran verdi.

EYT Sonrası Emeklilik Yaşında Değişim: 4 Yıl Birden Düştü EYT Sonrası Emeklilik Yaşında Değişim: 4 Yıl Birden Düştü

Bolgün'e, "Asgari ücret için beklenen enflasyon yüzde 20. Diyelim ki 20 yaptılar, o zaman ne olacak? Zaten çok ezilmiş durumdalar. Artı faiz indirimine başladıklarında kredi kartı kullanımı zaten artmış durumda bu konut, otomotiv gibi sektörlerin fiyat artırımına gitmesine neden olmaz mı? Çok mu erken davranıyorlar siz ne düşünüyorsunuz?" sorusunu yöneltti.

Onun üzerine muhtemelen yüzde 2,5 koyabilirler. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın her sene yaptığı gibi. O yüzden ben yeni asgari ücreti yüzde 20'den fazla beklemiyorum açıkçası. Ve bu durum ciddi sıkıntı yaratacak çalışan ve dar gelirli kesim açısından."

Kaynak: Haber Merkezi