Tabela Güncellendi: 19 Eylül Benzin, Mazot, LPG Fiyatları Tabela Güncellendi: 19 Eylül Benzin, Mazot, LPG Fiyatları

Son dönemde IBAN tabanlı ödemelere getirilen sıkı cezaların ardından bankalar, kullanıcıların ödeme talebi alabilmesi için "ÖDEME İSTE" butonunu tanıttı. Bu özellik, ödemelerin hızını ve kolaylığını artırırken, güvenlik uzmanları bu yeniliğin potansiyel suistimallere neden olabileceğine dikkat çekti.

Son dönemde IBAN tabanlı ödemelere uygulanan ağır cezaların konuşulduğu bir dönemde, bankalar mobil uygulamalarına yeni bir IBAN ödeme özelliği ekledi.

Son günlerde IBAN ile yapılan ödemelere uygulanan ağır cezaların konuşulduğu bir dönemde, bankalar mobil uygulamalarına "ÖDEME İSTE" butonunu ekleyerek yeni bir IBAN tabanlı ödeme özelliği sunmaya başladı. Bu yeni özellik, kullanıcıların IBAN numarasına sahip kişi veya firmalardan ödeme talebi almasını mümkün kılıyor.

Ödeme talep etmek isteyen kullanıcı, gerekli miktarı girip kendi hesabını alıcı olarak belirliyor. 

Banka uygulamasına giriş yapan kişi, gelen ödeme talebini mesaj olarak görüyor ve onayladığında, belirtilen tutar anında talep eden kişinin hesabına aktarılıyor.

Yeniçağ'da yer alan habere göre, Hile Denetimi ve Adli Muhasebe Uzmanı Fikriye Aslan, yeni ödeme uygulamasının ciddi güvenlik riskleri ve suistimallere yol açabileceği belirtildi.

Aslan, bankaların bu uygulamayı ne kadar test ettiğini bilmediğini ve uygulamanın neden bu kadar hızlı yayıldığını sorguladığını belirtti. "Bankalara güvenmek önemlidir, ancak kötü niyetli kişileri de ciddiye almamız gerekiyor" diyerek kullanıcıları dikkatli olmaya çağırdı.

35 yıllık deneyime sahip olduğunu belirten Aslan, "Suistimal, insan olduğu sürece sona ermeyecek bir durumdur. 

Teknolojiye aşina olmayanların büyük risk altındadır. İnsan yerine sistemlere güvenmeliyiz ve iyi tasarlanmamış sistemler her zaman kötü niyetli kişilerin hedefi olacaktır" dedi.

Kaynak: Haber Merkezi