Tuğçe Dokumacı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen yürüyüşe katıldı. Sosyal medya üzerinden yaptığı canlı yayında konuşan Seçer, çalışkan insanların yanında olduklarını ve işçilerin haklarını korumanın öncelikli görevleri olduğunu vurguladı.

Seçer, "Biz çalışkan insanları severiz. Hakkıyla, emeğiyle, alın teriyle evine ekmek götüren insanların yanındayız," diyerek, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin işçi haklarına verdiği önemi anlattı. Belediyenin Mersin’in en büyük iş vereni olduğunu belirten Seçer, yapılan toplu iş sözleşmeleriyle hem belediyenin hem de çalışanların hukukunu koruduklarını ifade etti.

Seçer, "Yaptığımız işçi sendikalarıyla toplu sözleşmelerde hem belediyemizin hukukunu koruduk, kamunun hukukunu koruduk ama kamu için emek eden çalışma arkadaşlarımızın da hukukunu koruduk," şeklinde konuştu. Ayrıca, belediyenin barış ve huzur dolu bir çalışma ortamına sahip olduğunu ve bu ortamın devam etmesi için çalışmaların süreceğini belirtti.

'Kuyu-7' Operasyonlarında 33 Şüpheli Yakalandı 'Kuyu-7' Operasyonlarında 33 Şüpheli Yakalandı

1 Mayıs'ın aynı zamanda İstanbul Taksim'de yaşanan olaylara değinen Seçer, bu durumdan duyduğu üzüntüyü dile getirdi ve daha demokratik bir yaklaşım sergilenmesi gerektiğini vurguladı. Seçer, "İnşallah bizim iktidarımızla emekçi kardeşlerimiz kutlamaları kendilerinin istediği yerlerde, İstanbul’da Taksim’de diğer kentlerde nerede istiyorlarsa kutlayacaklar," diyerek umut dolu bir mesaj verdi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı, işçi ve emekçi kardeşlerinin bayramını tekrar kutlayarak, "Daha demokratik bir Türkiye umuduyla" ifadelerine yer vererek sözlerini tamamladı.

Kaynak: Tuğçe Dokumacı