Tuğçe Dokumacı

Trump Suikaste Uğradığı Pensilvanya'dan Rakiplerine Meydan Okudu Trump Suikaste Uğradığı Pensilvanya'dan Rakiplerine Meydan Okudu

Mersin Uluslararası Limanı'nda, 15-16 Mayıs 2024 tarihlerinde vatandaşların ziyaretine açılan TCG Nusret Gemisi'ni Vali Ali Hamza Pehlivan ve beraberindeki heyet ziyaret etti.

Çanakkale Zaferi'nin unutulmaz simgelerinden biri olan TCG Nusret, tarihi önemini yeniden hatırlatmak amacıyla Mersin'de konuklarını ağırlıyor. Çanakkale Deniz Savaşı'nda kritik bir rol oynayan Nusret Mayın Gemisi'nin hatırasını yaşatmak için 2011 yılında Deniz Kuvvetleri tarafından aslına uygun olarak inşa edilen TCG Nusret, dünyadaki ilk ve tek yüzer gemi müzesi olma özelliği taşıyor.

Vali Pehlivan, gemiyi ziyaret ederek geminin tarihini ve önemini yakından inceledi. Vali Pehlivan ve beraberindekiler, gemide düzenlenen sunumları izledi ve gemi komutanından geminin bölümlerini gezerek o döneme ait anıları dinledi. Ayrıca Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı'nın bando ekibinin gösterisini de izlediler.

H F B

TCG Nusret Gemisi'nin şeref defterini imzalayan Vali Pehlivan, deftere şu ifadeleri yazdı: "Çanakkale Zaferi'nin en önemli kahramanlık destanlarından birini yazan Nusret Mayın Gemisi'ni aziz ecdadımızın hatıralarıyla birlikte bugünlere taşıyan TCG Nusret Müze Gemisi'ni Mersin İlimizde vatandaşlarımızla buluşturmanın onurunu yaşadık.Bu vesileyle, tarih boyunca şanlı zaferler kazanan bütün Şehitlerimizi, Gazilerimizi, kahraman Ecdadımızı saygı ve rahmetle yâd ediyorum. Geminin müze olarak yurt sathında faaliyet göstermesinde emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum."

Vali Pehlivan'a ziyaretinde, kızları Nevra ve Irmak, Vali Yardımcısı İbrahim Küçük, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, Akdeniz Kaymakamı Zeyit Şener, KKTC Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk ve İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Atasoy, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Vekili Albay Oğuz Eryılmaz da eşlik etti.

Kaynak: İMECE GAZETESİ