Diyarbakır’da nefes borusuna yiyecek kaçan öğrenci, öğretmenin “Heimlich manevrası” ile kurtarıldı. Diyarbakır’da nefes borusuna yiyecek kaçan öğrenci, öğretmenin “Heimlich manevrası” ile kurtarıldı.

Vali Süleyman Elban, İzmir'deki güvenlik ve asayiş faaliyetlerine ilişkin basın toplantısı gerçekleştirdi. 

DHA'nın aktardığına göre burada açıklamalarda bulunan Elban, İzmir'de son dönemde çıkan yangınların sebeplerine ve bu konuda yapılan güvenlik çalışmalarına değinerek şöyle konuştu:

'İKİ YANGIN ELEKTRİK TELLERİNDEN ÇIKTI'

"Çok sıcak bir yaz geçirdik. Hem toprağın çok kuru olması hem de rüzgarların topraktaki nemi azaltması nedeniyle en ufak bir faaliyet maalesef bir yangına dönüştü. Yangınlar, ilimizin çoğu yeri orman olduğu için ormana da sıçradı. Bu çıkan yangınlarda yaptığımız tespitlerde şu ana kadar sabotaj ya da kasıt unsuruna rastlamadık. Tamamının faallerini tespit ettik sadece iki yangın elektrik tellerinden çıktı. Bunun dışındakiler vatandaşın tedbirsizliği nedeniyle çıktı. Bu sene yangınların biraz fazla olmasının nedeni nem ve hava sıcaklığı. Yangın, rüzgarın da etkisiyle hızlı yayılıyor. Biliyorsunuz yangına müdahale artık 10 dakikanın altında. Hava şartları uygun olduğunda, yangın büyümeden müdahale ediyoruz. Ancak şartlar kötü olduğunda 10 dakikadan sonra yangın büyüyor ve kontrol alına almak ciddi bir zaman istiyor."

'BIÇAKLA, SOPAYLA EĞLENMEK MEDENİ DEĞİL'

Geçen günlerde İzmir Enternasyonal Fuarı'nda gerçekleştirilen konserlerde meydana gelen olaylara ilişkin de konuşan Vali Elban, "Bu iş biraz da eğlence anlayışıyla ilgili. Kavga etmeye hazırlanıp elinize döner bıçağı ya da sopa alırsanız o da ayrı bir eğlence anlayışı. Dünyanın her yerinde insanlar konsere eğlence için gider. Bıçakla, sopayla eğlenmek, medeni değil. Bizim yaptığımız kontrollerde bu tür şeylere fırsat vermemek için gayret ediyoruz. Ortalama 10-15 bin insan geliyor, beklemediğimiz şeyler oluyor. Eğlence anlayışını biraz derleyip toparlamak lazım" diye konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi