Devrim KARTAL

Mezitli Akdeniz Mahallesi'nde Çöp Sorunu Mezitli Akdeniz Mahallesi'nde Çöp Sorunu

Alper Gezeravcı, Türkiye'nin Milli Uzay Programı kapsamında astronot olarak seçilmiş ve uzun süren eğitimlerden geçmişti. Gezeravcı'nın bu tarihi yolculuğu, ülke genelinde büyük ilgi ve heyecan uyandırdı. Türkiye, bu gelişme ile uzay araştırmalarında yeni bir sayfa açmış oluyor.

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada" İlk Türk astronotumuz, Türkiye’mizin ve Mersin’imizin gururu, Silifke’li hemşerimiz Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğu başlıyor." diyerek Alper Gezeravcı ile çekildiği fotoğrafı paylaştı.

Pehlivan, paylaşımında "Milli Uzay Programı hedeflerimize ulaşma yolunda, çocuklarımıza, gençlerimize bilimde, teknolojide ilham kaynağı olacak Alper kardeşimizin yolu açık olsun" ifadelerini kullandı. Ayrıca, Gezeravcı'nın uzay yolculuğunun sağlık ve başarıyla tamamlanmasını dilediğini belirtti.

Gezeravcı'nın uzay yolculuğu, Türkiye'nin uzaydaki varlığını güçlendirecek ve gelecek nesillere bilim ve teknoloji alanında ilham verecek bir adım olarak değerlendiriliyor.

Editör: Devrim Kartal