Gamze Nur Yavuz

Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğu, Türkiye'nin uzay alanındaki gelişmeleri ve Milli Uzay Programı çerçevesindeki hedeflerini gözler önüne seriyor. Türkiye, bu tarihi adımla uzay çalışmalarında yeni bir döneme girmiş bulunuyor.

Alper Gezeravcı'nın başarılı bir şekilde görevini tamamlayıp sağlıkla dönmesi için dua ettikleri bu anlamlı günde, Türkiye'nin uzaydaki gururu tüm ülkeyi heyecanlandırdı.GEJ9bx5XQAAtm_H

Bakırhan: “İzlenen Narin’in Katilleri Değil, Devletin Çürümüş Örgütlülüğüdür” Bakırhan: “İzlenen Narin’in Katilleri Değil, Devletin Çürümüş Örgütlülüğüdür”

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın tarihi uzay yolculuğunu Silifke meydanından binlerce vatandaşla birlikte izledi. Türkiye’nin ve Mersin’in gururu, Silifke doğumlu Alper Gezeravcı'nın bu önemli anına tanıklık etmek için Silifke meydanına gelen Vali Pehlivan, vatandaşlarla birlikte bu heyecanı paylaştı.GEKdm8DXwAEOkjL

Vali Pehlivan, "İlk Türk astronotumuzun uzay yolculuğu başladı. Türkiye’mizin ve Mersin’imizin gururu, Silifke’li hemşerimiz Alper Gezeravcı’nın ana, baba ocağı Silifke meydanından binlerce hemşerilerimizle, çocuklarımızla, gençlerimizle birlikte, Milli Uzay Programı doğrultusunda çıktığı uzay yolculuğuna tanıklık ettik. Allah yolunu açık etsin. Sağlıkla, başarıyla misyonunu tamamlamasını diliyorum." dedi.

Kaynak: g