Oyuncunun kızı Anjelik, bir televizyon programında annesinin vefatıyla ilgili açıklama yaptı. Annesinin uzun süredir KOAH hastası olduğunu vurgulayan Anjelik konuşmakta zorlanarak "Son günlerde kendini iyi hissetmiyordu. Uyandığımda annemden ses gelmedi ve bir süre sonra yanına gittim, boncuk gözlüm buz gibi olmuş" ifadelerini kullandı.

Ahu Tuğba, Miami'deki evinde hayatını kaybetmiş ve onu o halde, kızı Anjelik Calvin bulmuştu. Ölümüyle sevenlerini yasa boğan sanatçının Ahu Tuğba'nın, tam 11 yıl önce vasiyetini hazırladığı öğrenildi.

Ahu Tuğba, noter onayıyla hazırlattığı vasiyeti için şu açıklamayı yapmıştı: "Akciğerim alınacaktı. Ameliyata girecektim. Kızıma ameliyat olacağımı söylemedim, 'Bodrum'da evde uyuyorum' dedim. Anestezi yasak olduğu için vasiyetnamemi yazdım. Ameliyata gideceğim gün direkt noteri çağırdım yanıma. Vasiyetimi yazdırdım çünkü anestezi yasak dediler bana. Organlarımı da bağışladım. Ameliyattan sonra yaşayacağım mı, öleceğim mi bilmiyordum."

Tuğba, "En büyük korkum kızımı bir daha görememekti yani. Ölümden korktuğum yoktu benim. Ben sevk edilirken kızım Bodrum'a geldi. Beni Bodrum'da zannediyordu. Bir oteldeyim dedim. Ben İzmir'den İstanbul'a giderken yolumu İzmir'den Bodrum'a çevirdim. Hayatımda ilk kez kızıma yalan söyledim. Onun bunları hissedip gelmesi bir mucizeydi yani. Yaşıyor olmam ameliyat olmamı engelleyen kızımdı. Doktorum tarafından ameliyata gerek olmadığı söylendi" demişti.

Miss Turkey Birincisi İdil Bilgen Bingöl'ün Yayladere İlçesine Atandı Miss Turkey Birincisi İdil Bilgen Bingöl'ün Yayladere İlçesine Atandı

Ahu Tuğba'nın son isteğinin İstanbul'a gömülmek olduğu ortaya çıktı. Sanatçının ardından Film-San Vakfı Genel Müdürü Kıvanç Terzioğlu, cenazesinin Miami'den İstanbul'a getirilmesi için belediye birimleri ile irtibata geçildiğini açıkladı. Nuri Alço da cenazeyi İstanbul'a getirmeye çalıştıklarını söyledi.

Kaynak: Haber Merkezi