Gündem

Vatandaş Artan Trafikten Şikayetçi!

Mersin son aylarda aldığı göçle birlikte kentte trafik kuyruklarına sebep oldu. Vatandaşlarda trafikte çok sıkıntılı zamanlar geçidiklerini ve bu trafik sorunun artık çözülmesini istedi.

Abone Ol

HABER:Meryem KARADAĞ/ Rabia ARSLAN

Depremler sonrası yarım milyona yakın insanın göç etmek zorunda kaldığı Mersin'de,trafik sıkıntısı devam ediyor. Sıcakların artmasıyla vatandaşlar saatler sonra iş yerlerine ve evlerine gittiklerini söyledi. Mersin'in çevre illerle olan ulaşımında sorunlar her geçen gün büyümeye devam ediyor. Depremler sonrası artan nüfus hareketliliği ile birlikte en önemli sıkıntıların başında trafik gelirken ulaşımda bölgesel sorunlar da artıyor. Vatandaşlar ise yetklilerin bu yol sorunlarını halletmeye davet etti.

5 ÇEVRE YOLU ŞART

Trafiğin arttığını söyleyen bir vatandaş, 'Artık günümüzün yarısı trafikte geçiyor diye bilirim. Havaların sıcak olmasıyla araç kullanmak daha da zorlaşıyor. 5 çevre yolunu yapmaları gerekiyor. Ne kadar yol o kadar rahat ve stressiz bir yolculuk' dedi.

Trafik akışında olan bir sürücü, 'Bu bayram tatilinde de gördük ki Mersin-Taşucu arasında ciddi bir Trafik sorunu var. Günü birlik tatil yapmak isteyen tatilciler akşam dönüş yolunda ciddi sorunlar yaşadı. Bu sorun deyim yerinde ise çileye dönüştü. Bu noktada Çeşmeli'ye kadar olan otoban bağlantısının uzatılması, Çeşmeli-Taşucu Otoban projesinin bir an önce hayata geçmesi kaçınılmaz. Aksi takdirde Mersin'in turizm açısından ciddi sıkıntılar yaşayacağını söylemek mümkün' diye konuştu.

'MERSİN BU TRAFİĞİ KALDIRAMAZ HALE GELDİ'

Mersin'in artık bu trafiği kaldıramadığını vurgulayan başka bir vatandaş ise, 'Mersin artık bu trafiği kaldıramaz bir hale geldi. Çalışanlar için işten çıkıp eve varmak artık çok zor. Havalarında sıcak olmasıyla kimsenin kimseye sabrı da yok. Bence biran önce devlet el atmalı ya da şehirdeki battı çıktılar arttırılmalı. Mersin'nin yol sorunlarını çözdüğü zaman böyle bir sıkıntı yaşanmayacak' ifadelerini kullandı.