Gündem

Vatandaş Büyükşehir'e soruyor: ‘Bu değirmenin suyu nereden geliyor?'

Mersin Büyükşehir Belediyesi (MBB) himayesinde yapılan festivaller devam ediyor. Son olarak büyük bir organizasyonla hazırlanmış olan Mersin Gençlik Festival'inde MBB, birden çok sanatçıyı konuk edecek. Vatandaş ise ‘bu bütçe nereden?' diye sordu.

Abone Ol


Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından 22-23-24 Eylül 2023 tarihlerinde gerçekleştirilen '21. Mersin Uluslararası Müzik Festivali' için 500.000 TL maddi destek verildi. Hemen akabinde belediye, Mersin Gençlik Festivali'ne hazırlandı. Festivalde 4 sanatçı ağırlanacak. Belediye'nin bu kadar bu organizasyona ciddi harcama yaptığı ortaya atılırken Bakanlığın da talimatı doğrultusunda yayınlanan 'tasarruf genelgesi' yok sayılıyor.

Geçtiğimiz ay gerçekleştirilen Mersin Büyükşehir meclisinde tartışılan öğrencilere maddi destek konusu hala güncelliğini koruyor. Cumhur İttifakı 5 ve 6 yıllık bölüm kazanan öğrencilere 500 TL daha artış yapılmasını teklif ederken Millet İttifakı meclis üyeleri ve CHP'li meclis başkanı tarafından kabul edilmemişti. Belediye Başkanı Vahap Seçer'ın her fırsatta 'gençlerimiz bizim için çok önemli' söylemi ise bu teklifin reddedilmesi noktasında çelişkiye neden oldu. Belediyenin öğrencilere 500 TL'yi külfet olarak görmesi, önümüzdeki haftalarda ise Gençlik Festivali'ne ciddi bütçe ayırmış olduğu iddiaları tartışmaları da beraberinde getirdi. Bakanlığın kurumlara yolladığı tasarruf genelgesinin de uygulanmaması vatandaşı rahatsız etti. Belediye'nin bu bütçeyi nasıl sağladığını merak eden vatandaşlar, 'değirmenin suyu nereden geliyor?' diye sordu.