Gelişen teknolojinin dünya için çok büyük bir tehlike haline geldiğini vurgulayan Ayşe Bilgin, 'Yapay zekanın günümüzün en tehlikeli unsuru olduğunu düşünüyorum. Bir yandan insanların bütün işlerini kolaylaştırılacağı düşünülürken diğer yandan dünyayı çok kötü bir yere sürüklüyor' dedi.

Bayraktar AKINCI’dan TOLUN IIR ile tam isabet Bayraktar AKINCI’dan TOLUN IIR ile tam isabet


HABER: Meryem KARADAĞ/Rabia ARSLAN
Hızla gelişmekte olan yapay zeka ile artık her şeyi kolaylaştırması sonucunda robotlaşmaktan korktuklarını, dünyaya iyi sonuçlar getirmeyeceklerini, aksine suç oranlarının artacağını söyleyen Hasan Akyürek, son zamanlarda artan dolandırıcılık işlerinin yapay zekayla olduğunu şu sözlerle vurguladı, 'Yakın zamanda o kadar çok dolandırıcılık yaşandı ki televizyondan izliyoruz. Ses ve görüntü bire bir aynı, yapay zekadan insanlar korkar oldu. Çok ürkütüyor ve gelecekten kaygı duyuyorum. İnsanlarla iletişim kurmak çok güzel ama yapay zekayla çok ruhsuz bir dünya yaratılmaya çalışılıyor' diye konuştu.


'YAPAY ZEKAYLA BİRLİKTE İNSANI YOK ETMEK İSTİYORLAR!'
Teknoloji
nin hayatımızı çok kolaylaştırdığını söyleyen Akyürek, 'Teknoloji hayatımızı çok kolaylaştırdı. Dünyanın ilerlemesini ve gelişmesini de sağlıyor. Elbette gelişmek çok güzel, yenilik çok önemli ama insanı yok etmek gelişmek değildir. Yapay zekayla birlikte insanı yok etmeye çalışıyorlar beni en korkutan şey bu diyebilirim. Keşke teknolojiyi iyi amaçlı kullansak. Dünya daha iyi yerlere gelse ve bizlerin işleri de kolaylaşsa. Bunun, insanı ve duyguları yok etmeden yapılmasını istiyorum' ifadelerini kullandı.


'YAPAY ZEKA BİR İYİ AMAÇTA KULLANILILMALI'
Yapay zekanın aslında çok faydalı olacağını söyleyen Ahmet Bodur, 'Her şeyi iyiye kullanmak lazım. Zaten kötüye kullanmak doğru bir şey değil. Teknolojiden korkmamak lazım. Tamam, arada insan korkuyor ve şaşırıyor bu da olur mu ya diyor. Ama gelişmek kadar güzel bir duygu yok. Tarımda da gelişelim, bilim de de gelişelim her şeyi deneyelim. Ben 80 yaşındayım eskiden telefon yoktu şimdi herkesin elinde telefon var telefonsuz insan kalmadı. Ama en önemlisi iyiye kullanmak ve bağımlı hale gelmemek' diye konuştu.


'YAPAY ZEKA, BENİM ZEKAMA UYAR MI?
Yapay zekanın hiçbir zaman bir insanın zekasıyla tamamen aynısı olamayacağını söyleyen Demir Âtıl, 'İnsandaki zeka yapay zekaya uyar mı? Uymaz, uyamaz belli bir yere kadar uyabilir fazlası olmaz. Yapay zeka bir yere kadar götürür sonra durur. Teknolojiyi kötüye kullanmamak lazım. İnsan ilişkilerimize sahip çıkalım sürekli telefonla uğraşmayalım' dedi.

Editör: Haber Merkezi