Seren SABUNCU

Mersin-Adana arası hızlı tren projesi yılladır devam ediyor. Her gelen Ulaştırma Bakanı’nın yakında biteceğine dair söylemlerde bulunması vatandaşlarda heyecan yaratsa da tren seferlerinin git gide azaltılması vatandaşları çileden çıkardı. Şimdiki Bakan Abdulkadir Uraloğlu dün katıldığı 2024 yılı bütçe programında söz alarak, “313 kilometre uzunluğundaki Mersin-Adana-Osmaniye ve Gaziantep hızlı tren hattı ile Adana-Gaziantep arasında seyahat süresi 2 saat 15 dakikaya inecek” dedi ve Mersin’e dair başka hiçbir söylemde bunmadı.

Abdurrahman Ay’ın Çetesine Operasyon: 6 Kişi Tutuklandı Abdurrahman Ay’ın Çetesine Operasyon: 6 Kişi Tutuklandı

WhatsApp Image 2023-11-23 at 17.15.32

TCDD’nin hızlı tren çalışmaları Mersin’de aheste aheste devam ediyor. Seferlerin 8’e kadar düşmesi her gün tren ile Adana’ya gitmeye çalışan binlerce kullanıcıyı mağdur ederken vatandaşlar hızlı tren projesinden umudunu kesmiş duruma geldi. Çileye dönen Mersin-Adana tren yolu, seferler ‘yok’ denilecek kadar azaltılırken dev zam yapılması da vatandaşları bezdirdi. Mersin’in yatırım konusunda burada da eksiklik yaşaması ‘Mersin kaderine terk edildi’ dedirtiyor. Vatandaşlar bütün milletvekillerini bu konuda bir olmaya davet ederek projenin hız kazandırılmasında destek vermelerini bekliyor.

Dün gerçekleştirilen 2024 yılı bütçe programında söz alan Bakan Uraloğlu ise Mersin’i tek bir cümle içerisinde kullanarak, “313 kilometre uzunluğundaki Mersin-Adana-Osmaniye ve Gaziantep hızlı tren hattı ile Adana-Gaziantep arasında seyahat süresi 2 saat 15 dakikaya inecek” ifadelerini kullanması da tepkilere neden oldu. Mersinliler bu kente artık ‘ciddi’ bir yatırım beklerken; söz verilen ama yapılmayan, yarım bırakılan, geç kalınan tüm projeler için siyasi partili tüm milletvekillerine çağrıda bulundu ve Mersin’in geleceği için hepsini bir araya gelmeye davet etti.

Kaynak: Seren Sabuncu