Yaz sıcağının en yüksek hissedildiği şehirlerden biri olan Mersin'de, vatandaşlar dolmuş, minibüs ve otobüslerde klimaların açılmamasından şikayetçi oldu.
HABER: Meryem KARADAĞ/Rabia ARSLAN
Yaz sıcağında ulaşım araçlarında halkın daha rahat bir şekilde yolculuk yapabilmesi için klima kullanımı hayati önem taşıyor. Birçok yolcu, havanın sıcak ve trafiğin yoğun olduğu zamanlarda otobüs şoförlerinin klimayı açmadığını ileri sürdü. Yolcular, tıka basa dolu otobüslerde klimanın açılmadığını ve rica ettiklerinde şoförden olumsuz yanıt aldıklarını söyledi. Şikayet eden vatandaşlardan biri olan Ahmet Doğan, 'Bir an önce şehir içi ulaşımı sağlayan halk otobüslerinde klima denetimi gerçekleştirmeli' dedi.
Hava sıcaklığının her geçen gün artış gösterdiği Mersin'de vatandaşlar, klimaların çalıştırılmadığı ve bu sıcak aylarda zabıta ekiplerinin denetimlerini daha da arttırması konusunda çağrıda bulundu. Dolmuşlarda sadece fan sesi olduğunu söyleyen Ayşe Duran, 'Trafik zabıta ekipleri şehir içerisinde toplu taşımacılık yapan halk otobüslerine ve dolmuşlara yönelik klima denetimini arttırmalı ve vatandaşı, bu sıcak havalarda yaşadığı mağduriyeti gidermeli. Havalar o kadar sıcak ki mecbur kalmadıkça evden çıkmamaya çalışıyorum, çıktığım zamanlarda gölge yerlere gidiyorum. Mağazalara giriyorum ama alışveriş yapmak için değil, serinleyebilmek için' diye konuştu.
'NE ZAMAN DOLMUŞA BİNSEM KLİMA KAPALI'
Zaman zaman şoförlerle vatandaşlar arasında klima kavgaları yaşandığını söyleyen Mehmet Öztürk, 'Ne zaman otobüse binsem klima açık olmuyor bu sefer de şoförle tartışma çıkıyor aramda, ben yoksa niye tartışayım. Klima açılmıyor, sonra dolmuşlar tıklım tıklım oluyor. Her yönden şikayetçiyim. Dolmuşlara denetim şart' ifadelerini kullandı.
SICAKTAN YANAN VATANDAŞLAR BU İŞE ÇÖZÜM BEKLİYOR!
Sıcaktan bunaldığını ve bu işin bir an önce çözülmesini söyleyen Ali Yavuz, 'Mersin'de birçok özel halk otobüsleri ve dolmuşlar neden klima çalıştırma zorunluluğu varken çalıştırmıyor? Ben bunu anlayamadım gitti biz her sene bu klima sorununu yaşıyoruz. Hava sıcaklığı 40 derecenin üstünde dolmuşa biniyoruz, tamam klimayı açmıyorsun madem en azından o kadar insan alma dolmuşa. Umarım bundan sonra sıkı bir denetim olur, olmalı da' dedi.
ÇÖZÜM BEKLİYORLAR!
Şikayetlerini dile getiren vatandaşlar, konunun bir an önce çözüme kavuşmasını istiyor. Dilara Kara, 'Yetkililere sesleniyorum, bu sıcak aylarda vatandaşı düşünüyorsanız lütfen denetimlerinizi arttırın, çünkü zorlanıyoruz. Bütün dolmuşlarda sorun var klima çalışmıyor fan çalışıyor o sadece gürültü yapıyor. Bizi serinletmiyor. Dolmuşlara ve halk otobüslerine denetim istiyoruz' diye konuştu.
TOPLU TAŞIMADA KLİMA AÇMAMANIN CEZASI NE KADAR?
Şehir içi ulaşımın vazgeçilmezi toplu taşımalarda şoförlerin yaz aylarında klima açması zorunlu hale getirilmiştir. Kliması arızalı olan araçlarda ise şoförlerin araçlarını yaptırması gerekiyor. Toplu taşımada klima açmayan şoförlere 208 TL ceza kesilmektedir. Toplu taşıma şoförlerinin hava sıcaklığı 25 dereceyi geçtiğinde klima açmaları zorunludur. Ancak bu zorunluluğa uymayan şoförler 'Ulaşım Dairesi Başkanlığı'na şikayet edilir. Şikayetiniz ulaştığında şoföre para cezası uygulanır.

Adanalıların Ömrü Kısaldı Adanalıların Ömrü Kısaldı
Editör: Haber Merkezi